registrácia nových užívateľov

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Takeshi
Člen | 596
+
-3
-

Ahojte,

ako si vytvorím registerForm a teda ako sa dá zaregistrovať? Ide mi hlavne o ten Hash kod pre heslo, diky.

Takeshi
Člen | 596
+
0
-

Teda … skusal som aj podla tohoto http://www.nullpointer.cz/…ce-uzivatelu robit, ale vypisuje mi, ze nemoze najst sluzbu service, teda> Service ‚users‘ not found.

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Stáhni si sandbox z githubu a podívej se jak se to dělá a jak to celé funguje – jak si můžeš vytvořit heslo můžeš vidět konkrétně zde: https://github.com/…rManager.php#L52 – ale je už na tobě, jak si ten hash vytvoříš …

A to že ti Nette hlásí, že nemůže najít službu users znamená, že sis tu službu někde zaregistroval (nejspíše v neonu), ale nikde ji v projektu nemáš, takže ji Nette nemůže najít – nebo – si ji zaregistroval špatně (třeba chybný namespace).

Takeshi
Člen | 596
+
0
-

OK, a ako vytiahnem z UserManager túto funkciu …add

public function add($username, $password)
	{
		$this->database->table(self::TABLE_NAME)->insert(array(
			self::COLUMN_NAME => $username,
			self::COLUMN_PASSWORD_HASH => Passwords::hash($password),
		));
	}

keď ju chcem použiť v registerPresenter …

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

Promiň, ale tvůj účet používá víc lidí? Přesně tohle jsi tu řešil totiž už dřív, stačí, když kouknu na tvoje témata a tam jsme ti to již popisovali…

Editoval David Kudera (18. 9. 2014 9:45)

Mysteria
Člen | 797
+
0
-

Normálně si ten model injectni a použij někde v metodě:

/** @var \Nejakej\Namespace\UserManager @inject */
public $userManager;

public function renderRegister() {
	$this->userManager->add($parm1, $param2);
}
Takeshi
Člen | 596
+
0
-

Takže skúšal som aj pridať:

/**
* @var \App\UserManager
* @inject
*/

ale napísalo mi chybu

Class or interface 'App\UserManager' used in @var annotation at App\Presenters\RegisterPresenter::$userManager not found.
Takeshi
Člen | 596
+
0
-

Už funguje … ďakujem.