Ftp deployment – jak nahrát prázdný config.local.neon
- motorcb
- Člen | 552
Zdravím,
dělám pokusy s ftp-deployment U sebe na
localhostu mám přístupy k DB uloženy v config.local.neon
který nechci nahrát na produkci, ale soubor config.local.neon
musí být na serveru, jinak se Nette nespustí.
Jak to řešíte?
- vymak
- Člen | 92
Používám konzoli conemu a barevný výpis funguje bez problémů. http://jpeg.cz/…22/K19mu.png
Editoval vymak (22. 10. 2014 14:37)
- Zax
- Člen | 370
Jsem jediný, koho napadlo se takovými blbostmi vůbec nezabývat a radši (jako největší lenoch) načítat configy přes Finder? :-D
$cacheJournal = new Nette\Caching\Storages\FileJournal($tempDir);
$cacheStorage = new Nette\Caching\Storages\FileStorage($tempDir . '/cache', $cacheJournal);
$cache = new Nette\Caching\Cache($cacheStorage, 'configFiles');
$files = $cache->load('configFiles');
if($files === NULL) {
$files = [];
foreach(Nette\Utils\Finder::findFiles('config/*.neon')->from($appDir) as $path => $file) {
$files[] = $path;
}
$cache->save('configFiles', $files);
}
foreach($files as $config) {
$configurator->addConfig($config);
}
Má to ten příjemný efekt, že si můžu bez přidané režie oddělit třeba configy určené pro komponenty (typicky továrny) a hodit je do složky s komponentou, místo toho, abych všechno matlal do jednoho souboru :-)
Config s připojením stačí jednou nastavit pro server, nahrát, přenastavit zpět na local a pak už na něj prostě nesahat. Oddělovat to do dvou configů mi osobně přijde trochu zbytečné.
Samozřejmě uvítám protiargumenty :-P
EDIT: errr.. až teď jsem si všiml, že téma je měsíc staré.. snad to nevadí :-)
Editoval Zax (22. 10. 2014 18:47)
- Zax
- Člen | 370
O include vím, ale to pro mou lenost není dostatečně automatické – ty cesty pořád musím někam napsat, což při vyšším množství configů začne být trochu opruz.
EDIT: Založil jsem samostatné téma, kde do hloubky popisuji svou motivaci – názory k mému řešení prosím směřujte tam, díky! https://forum.nette.org/…tani-configu
Editoval Zax (23. 10. 2014 17:47)