Ftp deployment – jak nahrát prázdný config.local.neon

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
motorcb
Člen | 552
+
0
-

Zdravím,
dělám pokusy s ftp-deployment U sebe na localhostu mám přístupy k DB uloženy v config.local.neon který nechci nahrát na produkci, ale soubor config.local.neon musí být na serveru, jinak se Nette nespustí.

Jak to řešíte?

bazo
Člen | 620
+
+4
-

v bootstrape mam podmienku nacitat config.local.neon iba ak existuje

ale existuje vzdy lebo tam mam minimalne pristupy do db, ktore by si nemal mat v konfigoch, ktore sa verzuju

regiss
Člen | 61
+
0
-

Ahoj chci se zeptat jestli se nekomu podarilo rozchodit barevny terminal na win8.1?
Pouzivam clink a console2 a mam posledni verzi ftp-deployment

Edit: clink a conemu je super kombinace

Editoval regiss (22. 10. 2014 15:06)

vymak
Člen | 92
+
+1
-

Používám konzoli conemu a barevný výpis funguje bez problémů. http://jpeg.cz/…22/K19mu.png

ConEmu

Editoval vymak (22. 10. 2014 14:37)

Zax
Člen | 370
+
+1
-

Jsem jediný, koho napadlo se takovými blbostmi vůbec nezabývat a radši (jako největší lenoch) načítat configy přes Finder? :-D

$cacheJournal = new Nette\Caching\Storages\FileJournal($tempDir);
$cacheStorage = new Nette\Caching\Storages\FileStorage($tempDir . '/cache', $cacheJournal);
$cache = new Nette\Caching\Cache($cacheStorage, 'configFiles');
$files = $cache->load('configFiles');
if($files === NULL) {
	$files = [];
	foreach(Nette\Utils\Finder::findFiles('config/*.neon')->from($appDir) as $path => $file) {
		$files[] = $path;
	}
	$cache->save('configFiles', $files);
}
foreach($files as $config) {
	$configurator->addConfig($config);
}

Má to ten příjemný efekt, že si můžu bez přidané režie oddělit třeba configy určené pro komponenty (typicky továrny) a hodit je do složky s komponentou, místo toho, abych všechno matlal do jednoho souboru :-)

Config s připojením stačí jednou nastavit pro server, nahrát, přenastavit zpět na local a pak už na něj prostě nesahat. Oddělovat to do dvou configů mi osobně přijde trochu zbytečné.

Samozřejmě uvítám protiargumenty :-P

EDIT: errr.. až teď jsem si všiml, že téma je měsíc staré.. snad to nevadí :-)

Editoval Zax (22. 10. 2014 18:47)

bazo
Člen | 620
+
0
-

mmm, poznas includes v neone? nepotrebujes ziadny finder

regiss
Člen | 61
+
0
-

Dekuji za tip, ConEmu funguje skvele

Zax
Člen | 370
+
0
-

O include vím, ale to pro mou lenost není dostatečně automatické – ty cesty pořád musím někam napsat, což při vyšším množství configů začne být trochu opruz.

EDIT: Založil jsem samostatné téma, kde do hloubky popisuji svou motivaci – názory k mému řešení prosím směřujte tam, díky! https://forum.nette.org/…tani-configu

Editoval Zax (23. 10. 2014 17:47)