Problém s URL

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
vsek
Člen | 11
+
0
-

Mám takový problém s URL a netuším proč se to děje :(

Když napíšu do url /?neco=neco , a potom v presenteru zobrazim $this->params, tak je promenna „neco“ prazdna (i v URL ji vidím prázdnou /?neco=). Proto mně potom nefunguje routování (resp. jsou všude výchozí hodnoty). Na localu mně to funguje, ale na ostrém serveru to nejede. Zkoušel jsem zobrazit $_GET bez použití frameworku a v pohodě (takže na serveru asi chyba nebude).

Netušíte někdo co to může dělat ??
Děkuji moc

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

A jmenuje se ve view parametr neco? (Tak, že hlavička metody render vypadá např. public function renderDefault($neco))

Něco o odkazech: https://doc.nette.org/…n/presenters

vsek
Člen | 11
+
0
-

Odkazy mně to generuje dobře. Pro názornost připojím fragmenty kodu :

Routa :

<?php
$router[] = new Route('<name>', array(
    'module' => 'Front',
    'presenter' => 'Menu',
    'action' => 'default',
    'name' => NULL,
));
?>

presenter Front_MenuPresenter:

<?php
public function actionDefault($name)
    {
	...
?>

Takže když mám url „prázdnou“ / , tak se do „name“ hodí NULL, když napíšu něco jako /menu1, tak by se mnělo do „name“ hodit právě menu1 – což mně na lokále funguje, ale na produkčním serveru nee, v „name“ je pořád NULL.

Proto jsem zkoušel předat nějaké parametry natvrdo – přímo do url ?neco=blabla, vsechny jsou prazdne

vsek
Člen | 11
+
0
-

Tak po pátrání a vytrhání poloviny pokrývky hlavy ;-) jsem zjistil, že na publikačním serveru mně funkce String::fixEncoding($v) vrací prázdný řetězec. Trochu jsem nepochopil co ta funkce má dělat, takže ani nevím jak to zpravit :(. Proto otázka na někoho povolaného víte proč se tak děje ??

Předem diky

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Jak vypadá výstup Requirements Checkeru?

vsek
Člen | 11
+
0
-

Warden : hmm ani jsem nevěděl, že takový nástroj existuje …

Všechno PASSED jen WARNING u „Fileinfo extension or function mime_content_type“