netteForms.js neumí validovat FILLED u addUpload multiple
- Tomáš Jablonický
- Člen | 115
Ahoj,
narazil jsem nejspíš na BUG. Mám tento kus kódu:
<?php
....
$form->addUpload('file', 'Soubory', TRUE)
->addRule($form::FILLED, 'Vložte soubory');
...
?>
Mělo by se stát, že v případě vložení souboru, se formulář odešle. Namísto toho dojde k vykreslení alertu se zprávou „Vložte soubory“ – stejné chování je i u setRequire(…).
Nefunguje mě to ani s aktualizovaným netteForms.js ze sandboxu pro Nette 2.2.x.
- Tomáš Jablonický
- Člen | 115
iguana007 napsal(a):
Teď to nemám jak vyzkoušet, ale neměl by si mít to pravidlo takto?
->addRule(Form::FILLED, 'Vložte soubory');
V podstatě to mám BaseForm::FILLED … $form jsem použil jen aby bylo vidět odkud to je. BaseForm je potomkem UI\Form.
V Html elementu inputu je vidět pravidlo pro validaci. Opravdu to vypadá, že je problém na straně netteForms.js.
Editoval jablon (1. 9. 2014 11:33)
- MartinitCZ
- Člen | 580
Neměl.
Na začátku má určitě:
$form = new \Nette\Application\UI\Form;
Tím pádem to co používá je ekvivalent toho co navrhuješ. Rozdíl je v tom, že jeho kod je lepší pro udržení. ;)
Jak máš naimplementová automatické odesílání?
Pokud vím, tak toto Nette, samo o sobě, neumí.
Editoval MartinitCZ (1. 9. 2014 15:28)
- Tomáš Jablonický
- Člen | 115
MartinitCZ napsal(a):
Neměl.
Na začátku má určitě:$form = new \Nette\Application\UI\Form;
Tím pádem to co používá je ekvivalent toho co navrhuješ. Rozdíl je v tom, že jeho kod je lepší pro udržení. ;)
Jak máš naimplementová automatické odesílání?
Pokud vím, tak toto Nette, samo o sobě, neumí.
Jaké automatické odesílání? Je to obyčejný input, který se odešle klasicky postem a zpracuje na straně PHP (Nette).
- MartinitCZ
- Člen | 580
@jablon Sám píšeš: „Mělo by se stát, že v případě vložení souboru, se formulář odešle.“ ⇒ automatické odeslání.
- Tomáš Jablonický
- Člen | 115
MartinitCZ napsal(a):
@jablon Sám píšeš: „Mělo by se stát, že v případě vložení souboru, se formulář odešle.“ ⇒ automatické odeslání.
To je myšleno na tu validaci. Tedy vložím soubor, stisknu tlačítko odeslat a odešle se. Bohužel v mém případě se stane, že se i po vložení souboru vykreslí alert z netteForms.js aby se vložil soubor …