Kdyby\Dcotrine generování db přes consoli

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Tomáš Jablonický
Člen | 115
+
0
-

Ahoj,

už nevím jak dál :D …

Při generování databáze přes konsoli příkazem php index.php orm:schema-tool:create mě doctrina vyhodí hlášku:

ATTENTION: This operation should not be executed in a production environment.

Creating database schema…
Database schema created successfully!

Debug mod mám samozřejmě nastaven. V jiných projektech db lze vygenerovat bez problému, tak mě je to docela záhadou.

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
+2
-

Ahoj,
databáze se ale vytvoří ne? Ten příkaz to tam háže vždy když není přítomný parametr –dump-sql – je to jen varování, že bys to neměl používat na produkci.

Ale osobně i na lokále používám –dump-sql a zkopírují + případně upravím SQL a spustím ručně v admineru.

Edit: viz. https://github.com/…eCommand.php#L76 – nemá to s debug modem nic společného

Editoval Michal Vyšinský (5. 8. 2014 14:27)

Tomáš Jablonický
Člen | 115
+
0
-

Právě, že je DB prázdná

Edit: Tak teď mě to vytvořilo jen jednu tabulku entity, kterou jsem zrovna napsal. Divné. Ty ostatní nemají zatím připojené DAO.

Edit2: Moje velká blbost :D. Nebylo v anotaci, že se jedná o entitu. Ta doctrina mě jednou připraví o zdraví :D.

Editoval jablon (5. 8. 2014 14:39)

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

Když si spustíš příkaz ‚orm:info‘ tak tam ty ostatní entity vidíš?

Tomáš Jablonický
Člen | 115
+
0
-

Michal Vyšinský napsal(a):

Když si spustíš příkaz ‚orm:info‘ tak tam ty ostatní entity vidíš?

Tak samozřejmě – nebyli tam protože jsem v anotaci neuvedl, že jsou to entity.

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

:D To se mi občas také stane – v PhpStormu už na Entity mám radši File template

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
+1
-

Rozhodně bych se vyvaroval používání orm:sch:up --force. Raději vždy --dump-sql, překontrolovat, případně upravit a pak ručně aplikovat.