Bootstrap 3 glyphicons 403 Forbidden

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Kudlas
Člen | 7
+
0
-

Zdravím,
mám problém s glyphicons z knihovny Bootstrap 3, které nejsou v browseru dostupné. Soubory glyphicons-halflings-regular(eot,svg,ttf,woff) mám nahrané ve složce /www/fonts. Podezřívám špatně nakonfigurovaný .htaccess:

<IfModule mod_autoindex.c>
	Options -Indexes
</IfModule>

# enable cool URL
<IfModule mod_rewrite.c>
	RewriteEngine On
	# RewriteBase /

# prevents files starting with dot to be viewed by browser
	RewriteRule /\.|^\. - [F]

# front controller
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
	RewriteRule !\.(eot|svg|ttf|woff|pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar\.gz)$ index.php [L]
</IfModule>

Ocením jakoukoliv radu
Díky

voda
Člen | 561
+
0
-

V error logu Apache nic není? Nemáš špatně nastavená práva souborů?

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

A nebo třeba jen špatně cesty v css. Na tomhle .htaccess to totiž funguje v pohodě

Matey
Člen | 142
+
0
-

pripájaš .css a .js cez {$basePath}?

<link rel="stylesheet" href="{$basePath}/css/bootstrap.min.css">
<script src="{$basePath}/js/bootstrap.min.js"></script>

s týmto umiestnením?

css
		bootstrap.min.css
	font
		glyphicons-halflings-regular ...
	js
		bootstrap.min.js
Kudlas
Člen | 7
+
0
-

Díky všem za rychlou odpověď

Matey: Jo jo připájám a umístění mám přesně jak jsi napsal
David Kudera: Cesty css by měly být správně, mám je tak jak psal Matey
voda: Zřejmě jsi na to kápnul, error log totiž píše

[Wed Jul 16 11:55:01.004757 2014] [core:error] [pid 3812:tid 788] (OS 5)Access is denied.  : [client 127.0.0.1:52031] AH00132: file permissions deny server access: C:/wamp/www/nette/www/fonts/glyphicons-halflings-regular.svg, referer: http://www.nette.local/arts/porta-quis-ligula

Tudíž zkusím přenastavit práva v OS a uvidíme zda-li zabere.

EDIT: Tak jsem skupině everyone přidělil všechna práva pro zápis a nepomohlo. Co dělám špatně?

Editoval Kudlas (16. 7. 2014 12:04)

voda
Člen | 561
+
0
-

Nevím jak to funguje na windows, takže s tím neporadím. Zkus google.

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

ehm:

wamp/www/nette/www/fonts

vs

font
glyphicons-halflings-regular …

překlep nebo máš blbě cestu.

a do adresáře fonts si doplň htaccess:

<FilesMatch "\.(ttf|otf|eot|woff)$">
	<IfModule mod_headers.c>
		Header set Access-Control-Allow-Origin "*"
	</IfModule>
</FilesMatch>

a samo povol modul v apache mod_headers

ale prvně si vyřeš tu cestu aby ti to mohlo načítat.

Kudlas
Člen | 7
+
0
-

Takto to je

V hlavičce @layout.latte

<link rel="stylesheet" href="{$basePath}/css/bootstrap.min.css">

V bootstrap.min.css (C:\wamp\www\nette\www\css\bootstrap.min.css)

@font-face{font-family:'Glyphicons Halflings';src:url(../fonts/glyphicons-halflings-regular.eot);src:url(../fonts/glyphicons-halflings-regular.eot?#iefix) format('embedded-opentype'),url(../fonts/glyphicons-halflings-regular.woff) format('woff'),url(../fonts/glyphicons-halflings-regular.ttf) format('truetype'),url(../fonts/glyphicons-halflings-regular.svg#glyphicons_halflingsregular) format('svg')}

Co se snaží najít browser :

Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://www.nette.local/fonts/glyphicons-halflings-regular.woff

Fonty jsou v
C:\wamp\www\nette\www\fonts\glyphicons-halflings-regular.eot

Jestli jsi myslel font/fonts tak to jsem se uklepl někde v příspěvku. Cesty by měly sedět, nicméně ikony se nezobrazují.

Editoval Kudlas (16. 7. 2014 13:55)

iguana007
Člen | 970
+
0
-

@Kudlas A tu adresu/cestu na lokále máš funkční? Tj. nepřidává se ti tam někde „www“, které pak server neumí zpracovat?

http://www.nette.local/
Kudlas
Člen | 7
+
0
-

Ta cesta je funkční, po zadání do prohlížeče zůstane v tomto stavu a zobrazí se hlavní stránka. Je to nastavené v apachi ve vhosts

<VirtualHost *:80>
DocumentRoot "C:\wamp\www\nette\www"
ServerName www.nette.local
</VirtualHost>

a také u mě v hosts.

127.0.0.1       www.nette.local

Navíc kdyby se tam něco přidávalo, myslím že by to bylo vidět v tom error logu.

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Takže když zadáš do prohlížeče:

http://www.nette.local/fonts/glyphicons-halflings-regular.woff

tak se ti načte hlavní stránka? To ti připadá ok?

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Teď jsem na StackOverflow narazil na tvou kopii tohoto vlákna: http://stackoverflow.com/…03-forbidden

Z toho screenshotu lze vidět, že třeba JS soubory se ti načítají ok, tzn. že podmínka/vyjímka v htaccess ti funguje. Proto bych spíše sázel na špatně nastavená práva na té složce fonts, resp. u souborů v ní.

Zkus si ještě pro jistotu přidat do nastavení toho VirtualHostu toto:

<Directory "C:\wamp\www\nette\www">
	Options -Indexes FollowSymLinks MultiViews
	AllowOverride all
	Order Allow,Deny
	Allow from 127.0.0.1
	Allow from ::1
</Directory>
</VirtualHost>

a restartuj Apache.

Pokud nepomůže, tak bych ještě ověřil, zda-li se nejedná o stejný problém jako u tebe – více zde: http://forum.wampserver.com/read.php?…

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

na obyč windowsech je imho blbost řešit práva…

iguana007
Člen | 970
+
0
-

ne tak docela, už jsem na Win víckrát narazil na problém s permissions

Kudlas
Člen | 7
+
0
-

Akadlec: Když zadám zmíněnou adresu do prohlížeče tak se mi načte stránka oznamující, že nemam dostatečná práva pro přístup k souboru. To je právě problém, který se snažím vyřešit.
Mám pocit, že se od tebe trochu šíří informační šum, prosím zkus lépe číst co píšu.

iguana007: Špatně nastavená práva, byla má původní doměnka. Zkoušel jsem přidat tebou navrhované nastavení virtualhostů avšak při copy/paste daného kódu se server po restartu neprobudil. Po úpravě na

<Directory "C:\wamp\www\nette\www">
    AllowOverride all
    Order Allow,Deny
    Allow from 127.0.0.1
</Directory>
</VirtualHost>

Se sice nastartoval, ale problém se tím bohužel nevyřešil. Ještě vyzkouším tu diskusi co jsi posílal.

EDIT: K právům té složky, zkoušel jsem fonty přesunout do složky CSS odkud se načítají styly bez problému a stejně se fonty nenačetly.

Editoval Kudlas (17. 7. 2014 15:33)

Kudlas
Člen | 7
+
+1
-

Tak link, který jsi poslal zafungoval. Název složky byl zelenou barvou, stačilo odklepnout encryption a vše běhá jako hodinky (i soubory byly encrypted, proto nepomohl jejich přesun). Díky všem zůčastněným za pomoc.

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Kudlas napsal(a):

Tak link, který jsi poslal zafungoval. Název složky byl zelenou barvou, stačilo odklepnout encryption a vše běhá jako hodinky (i soubory byly encrypted, proto nepomohl jejich přesun). Díky všem zůčastněným za pomoc.

@Kudlas Škoda, že sis neprošel ten Google, jak ti posílal hned zezačátku @voda – tam je totiž hned mezi prvními výsledky řešení s encryption, které ti zafungovalo :)