Podivné chovanie cache – cachuje výstupy databázy

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
iNviNho
Člen | 352
+
0
-

Ahojte,

Vytvorili sme projekt www.topuctovnici.sk a mám problém s cachovaním. Pri tomto projekte som prešiel na najnovšiu verziu Nette 2.2.2. a stále po každej zmene musím mazať cache, čo mi príde aj logické, ale mám pocit, že mi cachuje výstupy databázy a to sa mi vôbec nepáči.

Kolegovia z firmy mi to najprv nahlásili, že sú pridané nové hodnotenia a stále ich nevidno na úvodnej strane, až po refreshi f5 sa mi to zobrazilo. To isté platí aj pri rebríčku, ako by ste to riešili vy? Je to defaultné správanie frameworku, alebo je niekde chyba a ako to funguje?

Ďakujem!

Mysteria
Člen | 797
+
0
-

Pokud se ti to po F5 (nebo CTRL + F5) obnoví, tak to máš v cache prohlížeče ty. Výstupy databáze se sami necachují.

iNviNho
Člen | 352
+
0
-

S tým cachom musí byť nejaký problém …

Na telefone som dneska parkrat refreshol stránku a stále som mal iné údaje v posledných hodnoteniach ako mám na počítači, kde po f5 už sú správne…

Takisto v logoch sa mi ešte ukazujú errory, ktoré už sú dávno opravené a na produkčnom serveri nahodené a bol zmazaný cache

norbe
Backer | 405
+
0
-

Podle mně tam budeš mít nějakou opcode cache. Pokud ti to nic neříká, poptej se na hostingu jestli tam něco takového není a případně jakým způsobem opcode cache mazat…

iNviNho
Člen | 352
+
0
-

opcode cache nemajú, ževraj xcache, ale už som to vyriešil a je to Ok.

Tom_as
Člen | 28
+
0
-

Chtel bych nahlasit stejne chovani. Pri testovani projektu se data v DB auktualizovali ale v sablone se nic neprojevilo.

Pomohla az rada od matej21:

services:    nette.templateCacheStorage: Nette\Caching\Storages\DevNullStorage2

Problem to sice vyresilo ale rad bych pouzival cache.

iNviNho jak jsi to prosim vyresil ty? Dekuji

Nette 2.1.0

Editoval Tom_as (19. 7. 2014 14:22)