Náladová Laděnka aneb jak začátečník k Nette přišel

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
ne0
Člen | 3
+
0
-

Zdravím!

Předem se omlouvám, mám s Nette pramalé zkušenosti, ovšem teoreticky vypadá opravdu krásně a lahodně… Až tedy na praktické využití (v mém případě).

Mám index.php.

<?php

define('WWW_DIR', dirname(__FILE__)); // path to the web root
define('APP_DIR', WWW_DIR . '/../app'); // path to the application root
define('LIBS_DIR', WWW_DIR . '/../libs'); // path to the libraries

require APP_DIR . '/bootstrap.php'; // load bootstrap file
?>

Mám bootstrap.php

<?php
// Krok 1: Načtení Nette Framework
require LIBS_DIR . '/Nette/loader.php';

// Krok 2: Konfigurace prostředí
// 2a) zapne Nette\Debug pro lepší vizualizaci a zpracování chyb
Debug::enable();

// 2b) kontrola, zda je složka /app/temp zapisovatelná
if (@file_put_contents(Environment::expand('%tempDir%/_check'), '') === FALSE) {
        throw new Exception("Make directory '" . Environment::getVariable('tempDir') . "' writable!");
}
?>

Ano, zdrojové kódy přesně podle dokumentace (nebo seriálu na Zdrojáku). A teď, když si index.php v prohlížeči prohlédnu, tak se začnou dít zvláštní věci.

Jednou mi Laděnka nahlásila chybu na řádku

require APP_DIR . '/bootstrap.php'; // load bootstrap file

v souboru index.php. Jakkoli tam chyba být mohla, jak ji mohla zahlásit Laděnka?

Občas proběhne skript v pořádku. V takovém případě zkusím vytvořit uměle nějakou chybu.

Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\nette\_\www\index.php on line 10

Standardní PHP chybová hláška. Jakmile ji opravím, tak se spustí skript s Laděnkou, která si stěžuje na tu samou chybu. Na tu opravenou chybu. V náhledu kódu již vidět není, ale bezchybná aplikace by asi neměla tvrdit, že v sobě má chybu.

Dělo se to jak s Nette 0.8, tak s 0.9 dev. Používám Apache/2.2.4 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.4 OpenSSL/0.9.8e mod_autoindex_color PHP/5.2.2 a Req. Checker projdu bez obtíží.

Tuší někdo, co dělám špatně? Byl jsem na Laděnku zlý, nebo fatálně přehlížím něco absolutně jednoduchého?

Editoval ne0 (30. 6. 2009 19:15)

Blizzy
Člen | 149
+
0
-

Jaká je adresářová struktura této popisované aplikace?

EDIT: bootstrap.php vypadá podle dokumentace trošku jinak.

Editoval Blizzy (30. 6. 2009 19:43)

ne0
Člen | 3
+
0
-

Blizzy napsal(a):

Jaká je adresářová struktura této popisované aplikace?

app/
 - temp/
 - bootstrap.php
libs/
 - Nette/
www/
 - index.php

Zkoušel jsem si hrát a dospěl jsem k závěru, že Nette jako takové funguje (zřejmě). Ale jakmile je zapnutá Laděnka, tak začne dělat, co se jí zlíbí. Bez Laděnky vše hladce pracuje.

Blizzy
Člen | 149
+
0
-

Myslím, že to bude tím, že ti v bootstrap chybí:

// Step 3: Get the front controller
$application = Environment::getApplication();

// Step 4: Run the application!
$application->run();
PetrP
Člen | 587
+
0
-

Co .htaccess?

// EDIT případně to zazipuj a pošli, aspoň zistíme jestli to je/není serverem.

Editoval PetrP (30. 6. 2009 23:36)

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Jen pro jistotu: jsi si jistý, že ti prohlížeč zobrazuje skutečnou podobu stránky nebo stránku z cache? Několikrát se mi již stalo, že prohlížeč tvrdošíjně zobrazoval stránku a přitom byl problém v tom, že mu server nic neposlal (interní chyba, bylo to na produkčním serveru).

Editoval _Martin_ (1. 7. 2009 15:34)