Nette quickstart – chyba – špatné nastavení na serveru?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Kawis
Člen | 4
+
0
-

Zdravím, mám problém hned s prvním příkladem – DataGrid
Ve třetím kroku (tvorba presenteru) jsem se dozvěděl toto

Warning: ini_set() [function.ini-set]: Unable to access /hosting/www/kawis.info/project/nette/DataGrid/document_root/../app/log/php_error.log in /hosting/www/kawis.info/project/nette/DataGrid/libs/Nette/Debug.php on line 375

Všechno jsem dělal přesně podle pokynů, když jsem stáhnul hotovou verzi, skončilo to stejně…
Poradí mi někdo, prosím, co je špatně?
Předem díky, chtěl bych se s Nette dostat trochu dál :)

EDIT: Při vytvoření adresáře „log“ (777) se zobrazí prázdná „stránka“

Editoval Kawis (28. 6. 2009 22:41)

kravčo
Člen | 721
+
0
-

Kawis napsal(a):

Zdravím, mám problém hned s prvním příkladem – DataGrid Ve třetím kroku (tvorba presenteru) jsem se dozvěděl toto

Warning:
ini_set() [function.ini-set]:
Unable to access …/document_root/../app/log/php_error.log
in …/libs/Nette/Debug.php
on line 375

Podľa mňa je to celkom zrozumiteľná hláška :)

Server nemôže zalogovať chybu, pretože nemá prístup k log súboru (%appDir%/log/php_error.log), malo by pomôcť vytvorenie adresára %appDir%/log a nastavenie práv podobne ako na temp.

Kawis
Člen | 4
+
0
-

No to mě taky došlo, zapomněl jsem to uvést..
Pak to dopadne tak, že v tom logu není nic, žádná chyba se nezobrazí a nic nefunguje, zobrazí se prázdná stránka

kravčo
Člen | 721
+
0
-

Ak si neskúšal, zbehni si ešte Requirements Checker, aby bolo jasné, že nie je chyba v konfigurácii servra.

Inak, keďže zrejme bežíš na produkčnom servri, by pomohlo zapnutie ladenky vo vývojovom režime – Debug::enable(Debug::DEVELOPMENT); – ale len kým neodhalíš pôvod tohto nepríjemného správania. Prípadne ju dočasne zapni len pre svoju IP adresu.

Kawis
Člen | 4
+
0
-

Požadavky jsem splnil – http://project.kawis.info/checker.php

Když zapnu ladění, jak jsi navrhoval, tak se mi dostane chybové hlášky nette „Server error“ bez dalšího popisu.

Psal jsem na podporu, tak ještě uvidíme, co mi odpoví…