Nové Nette vs Staré Nette + Sandbox

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
SontoEremo
Člen | 341
+
-3
-

Zdravím takže znova :)

Mám stiahnutý nový Nette 2.2.2 a ako pozerám tak Nette v Sandboxe a Nette v Zložke je úplne iné zatial som stále využíval Sandbox (app,log,temp a www) a potom zložku Nette ale teraz keď sa to pokúšam dať dokopy tak skončím chybou vždy tam niečo chýba …
Tak som sa do toho začal štúrať a čo som zistil bolo zvláštne
Nette zložka v Sandbox/vendor/nette/ má všade iba toto
src/, composer.json, license.txt, readme.txt

Zatiaľ čo Nette má všetký súbory…

Prepáčte ale čo mi uniklo za ten skoro rok? čo mám teraz využívať štruktúru zo Sandboxu alebo Nette+Sandbox?
ale tým spojením mi to vyhadzuje chybu za chybou

Vopred ďakujem za odpovede.

Šaman
Člen | 2665
+
+3
-

Nette používá composer, takže doporučený postup je instalace přes něj. Buď rovnou vytvoření projektu z balíčku nette/sandbox, nebo stáhnout sandbox a zadat composer update, dotahá se tam všechno potřebné.

Edit: Teď jsem koukal do čerstvě staženého Nette balíčku a Sandbox tam je i s kompletním Nette. Takže si stáhni ten a nepotřebuješ composer. To, že není nette součástí repozitáře Sandbox na GitHubu je přece správně.

Editoval Šaman (24. 6. 2014 21:12)

SontoEremo
Člen | 341
+
0
-

@Šaman s tým composerom som ešte v živote nerobil :) ale ako som sa dočítal tak ste z toho všetci štastný no tak som sa rozhodol, že sa do toho pustím len jeden problém sa vyskytol a to, že som nainštaloval na Windows ten composer setup.exe išiel podľa inštalácie začleniľ doň php.exe (z Xampp-u) a dokončil ale pre boha ako spustím ten nainštalovaný composer a kde ho nájsť? :) sorry no

zimmi
Člen | 94
+
+1
-

@SontoEremo z řádky (Win + Rcmd) spusť composer (pokud se tedy composer na windows přidá do proměnné PATH, ale tuším, že jo.

SontoEremo
Člen | 341
+
0
-

Takže som spravil všetko aj som stiahol môj prvý projekt cez ten composer a ďalej čo? ako ho používať na hostingu? a to sa automaticky stahujú updat-y alebo ich musím manuálne nejakým príkazom stiahnuť? ale ako na ten hosting?

Editoval SontoEremo (25. 6. 2014 9:20)

Šaman
Člen | 2665
+
0
-

Dále:

1. až vyjde nová verze Nette, tak můžeš updatovat pomocí ‚composer update‘
  2. další doplňky, které mají composer balíčky, můžeš přidávat také pomocí composeru
  3. otázka je, jak máš vyřešený deploy. Jestli FTP, tak to tam kopiruješ celé i s Nette odladěný projekt.
SontoEremo
Člen | 341
+
0
-
  1. Takže do príkazového riadku napíšem len composer update ?
  2. Ale ako akým príkazom?
  3. Cez FTP – Takže si stiahne (keď bude nový update) do zložky na localhoste a potom tie zložky nahrám klasicky cez FTP na stránku?
David Kudera
Člen | 455
+
0
-
  1. ano
  2. composer má taky dokumentaci víš..
  3. pokud to takhle řešíš i u ostatních webů, tak ano. Můžeš i třeba mrknout na ftp-deployment nástroj
SontoEremo
Člen | 341
+
0
-

@sakren Můžeš i třeba mrknout na ftp-deployment nástroj
mohlo by si trocha bližšie špecifikovať?

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

Je to nástroj, který se ti postará o deployment přes ftp, ale všechno je tam popsaný na githubu

SontoEremo
Člen | 341
+
-4
-

Áno ale aj tak nerozumiem!
Mám zložku
C:\xampp\htdocs\domena.xx\web\ <!-- kde mám projekt s Nette
ďalej som do zložky
C:\xampp\htdocs** stiahol ten ftp-deployment čiže teraz to je C:\xampp\htdocs\ftp-deployment-master** a čo ďalej?
do súborov
deployment.sample.ini a deployment.sample.php v remote som nastavil
remote = ftp://host-mojho-ftp:heslo-do-ftp@uzivatel-ftp/…am-uploadnut a do
local = zas
**local = http://localhost/…z-projektom/

a co dál?
dal som
**http://localhost/ftp-deployment-master/deployment.sample.php

do prehliadača a nič sa neudialo nič nenahralo neviem ako to teda funguje

Som zastarali nahrávam ručne súbory cez TC no čo už :)

Editoval SontoEremo (25. 6. 2014 11:25)

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

Na tom githubu hned první část textu označená jako kód je ukázkou použití:

php deployment.php deployment.ini

očividně tohle do prohlížeče nenapíšeš, zbývá teda příkazová řádka (stejně jako composer a další nástroje)

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

Tady to máš ještě v češtině

SontoEremo
Člen | 341
+
0
-

@sakren samozrejme ten odkaz na Davidov post som čítal.
Takže som otvoril cmd a napísal C:\Windows\system32>cd C:\xampp\htdocs\ftp-deployment-master
a potom php deployment.php deployment.ini ale nič sa neudialo len naskočil nový riadok C:\xampp\htdocs\ftp-deployment-master>

Edit: sorry vlastne pri php deployment.php deployment.ini vyskočí Could not open input file: deployment.php

Musí zadat php deployment.sample.php deployment.sample.ini ← ale ani vtedy nič len nový riadok s C:\xampp\htdocs\ftp-deployment-master>

Editoval SontoEremo (25. 6. 2014 12:03)

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

sample znamená ukázka.. Koukni se do té složky Deployment

SontoEremo
Člen | 341
+
0
-

@sakren
Ok teda zadal som
cd C:\xampp\htdocs\ftp-deployment-master\Deployment
potom
C:\xampp\htdocs\ftp-deployment-master\Deployment>

php deployment.php deployment.ini

A vyskočilo na mňa

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'File path 'deployment.
ini' not found.' in C:\xampp\htdocs\ftp-deployment-master\Deployment\libs\Comman
dLine.php:158
Stack trace:
#0 C:\xampp\htdocs\ftp-deployment-master\Deployment\libs\CommandLine.php(89): Co
mmandLine->checkArg(Array, 'deployment.ini')
#1 C:\xampp\htdocs\ftp-deployment-master\Deployment\deployment.php(31): CommandL
ine->parse()
#2 {main}
  thrown in C:\xampp\htdocs\ftp-deployment-master\Deployment\libs\CommandLine.ph
p on line 158

Potom som zadal iba php deployment.php a vyskočilo

C:\xampp\htdocs\ftp-deployment-master\Deployment>php deployment.php

FTP deployment v1.4
-------------------
Usage:
        deployment.php <config_file> [-t | --test]

Options:
        -t | --test      Run in test-mode.

C:\xampp\htdocs\ftp-deployment-master\Deployment>

Ok teda ale ako nahrám na hosting súbor/súbory ktoré som editoval?

MartinitCZ
Člen | 580
+
0
-

Tady je jasně napsané, proč ti to nefunguje.

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'File path 'deployment.
ini' not found.' in C:\xampp\htdocs\ftp-deployment-master\Deployment\libs\Comman
dLine.php:158
David Kudera
Člen | 455
+
0
-

A k editaci, stačí jen číst.. V tom článku je psané, že si to vytvoří md5 hashe souborů a pak je porovná a nahraje jen změněné nebo smaže odstraněné

SontoEremo
Člen | 341
+
+1
-

@sakren
Dík za odpoveďe ale neviem s tým pracovať a ostanem iba pri klasike upraviť a nahrať cez FTP :)

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

OT: Tohle zní docela děsivě.. ;-) skoro jakoby jsi vždy po každé úpravě jednoho souboru ho šel uploadovat na ftp a takhle pořád dokola

SontoEremo
Člen | 341
+
0
-

@sakren
Ja viem ale zvyknutí som :)
čo už neviem s tým pracovať a nechcem sa jak hlúpy jano vždy pítať.

David Kudera
Člen | 455
+
+1
-

V tom případě mám radu. Snaž se víc, než si myslíš, že je tvých 100%.. Nic špatnýho tím nemyslím. Pokud se nechceš hned ptát, tak se neptej. Zkoušej, experimentuj a hlavně všechno čti, studuj a zkoumej.. Co nejhoršího by se mohlo stát? Co nejhoršího by jsi zkoušením mohl rozbít? Takhle se snaž zvládnout na maximum všechno co chceš a učit se i další věci. Neskončit tím, že s něčím neumíš pracovat.

Dnes už jsi zvládl základy composeru. Uvidíš, že když se naučíš pracovat se všemi těmito nástroji (nemusí to být jen composer nebo ftp-deployment), tak si ušetříš hrozně moc času i práce a že v budoucnu budeš litovat, že jsi se to nenaučil už dřív ;-)

SontoEremo
Člen | 341
+
+1
-

@DavidKudera
Ďakujem ti pekne za nakopnutie mal si úplnu pravdu treba dať zo seba nie 100% ale 1000% a so všetkým experimentovať :)
Nakoniec sa mi podarilo rozbehnúť Deployment a to natoľko, že som úplne prestal používať TotalCommander a uploadujem súbory už iba cez Deployment od @DavidGrudl
Už som oľutoval to, že som tento spôsob nespoznal skôr :)

@DavidKudera
Chcem sa spýtať keď upravím súbory tak po nahraní vždy stačí príkaz php deployment.php deployment.ini? lebo mňe to tak funguje :)

Editoval SontoEremo (30. 6. 2014 13:26)

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

To rád slyším :-) Jinak jo, asi by to mělo stačit, abych totiž řekl pravdu, tak sám jsem tento nástroj zatím nepoužil. Deployment máme krapet jinak.

Každopádně pořád platí to, že všechny tyto nástroje jsou určené spíš na „výsledný deployment“. Takže vyvíjet na localu a pak nějakou hotovější verzi nahrát na server. Přece jen každé nahrávání docela zdržuje

SontoEremo
Člen | 341
+
0
-

Ako mne to funguje perfektne bez chýb akurát musím povoliť Xampp Control Panel pretože všetko mám v htdocs a odtiaľ na hosting :) ale Funguje a pracuje sa mi stým super takže spokojnosť úplná :)