Přenos online streamu mezi doménami

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Swatish
Člen | 3
+
0
-

Mám dotaz jestli je vůbec technologicky možné udělat následující věc: Mám panel, který chci mít na více webech (doménách), ve kterém se přehrává hudba, aby se tento panel, bez přerušení přehrávání hudby, přenesl při kliku na odkaz, kde by byla jiná stránka ale se stejným panelem. Zdůrazňuji, že to nechci dělat vnořeným framem, je důležité aby se doména viditelně změnila na jinou doménu druhého řádu.

Mesiah
Člen | 240
+
0
-

Teoreticky by to šlo řešit jako full SPA aplikace, obdobně jako soundcloud.com…

japlavaren
Člen | 404
+
0
-

medzi domenami to bude problem (domeny mas v nadpise temy)
ak to bude na rovnakej domene a subdomene, mozes celu stranku riesit ajaxovo, tym padom sa hudba neprerusi

mkoubik
Člen | 728
+
0
-

Leda při kliknutí do odkazu přidat čas, na kterém se právě hudba přehrává a po reloadu začít přehrávat od stejného místa, takže to jen na chvíli vypadne.

Swatish
Člen | 3
+
0
-

Tak mě napadá, v následné technologii se nevyznám, ale budeme polemizovat, co kdyby se část té písničky při odkazu na jinou stránku nahrála do cache a pak se na té další doméně prioritně nahrála zpět, takže by tam sice byla mezera ale při „normálním“ netu by to bylo řádově v milisekundách, max do vteřiny. Musel by tam být nějaký script, který by s tím uměl pracovat a „předpovídat“ že se bude přesměrovávat na tu jinou doménu, kde ten script na to nahrání „čeká“.

Mesiah
Člen | 240
+
0
-

Swatish napsal(a):

Tak mě napadá, v následné technologii se nevyznám, ale budeme polemizovat, co kdyby se část té písničky při odkazu na jinou stránku nahrála do cache a pak se na té další doméně prioritně nahrála zpět, takže by tam sice byla mezera ale při „normálním“ netu by to bylo řádově v milisekundách, max do vteřiny. Musel by tam být nějaký script, který by s tím uměl pracovat a „předpovídat“ že se bude přesměrovávat na tu jinou doménu, kde ten script na to nahrání „čeká“.

IdexedDB, tam bys mohl bufferovat, ale nejsem si jistý, jestli umožňuje přepisovat data v rámci jiných domén.

japlavaren napsal(a):

medzi domenami to bude problem (domeny mas v nadpise temy)
ak to bude na rovnakej domene a subdomene, mozes celu stranku riesit ajaxovo, tym padom sa hudba neprerusi

Pokud narážíš na bezpečnostní problém XHR, tak to pokud se nepletu, jde řešit. Jestliže jsou všechny domény připraveny bežet v SPA sandboxu, tak by to nemusel být problém…