AJAX rychlost odpovědi na dotaz

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
salazzar
Člen | 18
+
0
-

Píši komponentu která bude zobrazovat aktuální data ze serveru a protože interval pro AJAX požadavek je prozatím 10s.
Rád bych slyšel vaše typy jak docílit co nejrychleší odezvy ?
Mně napadlo že nejrychleší je vynechat zcela Nette ale z pochopytelný důvodu bych toto udělal nerad.

Běžím na Nette Framework (version 2.1.2 released on 2014–03–17, https://nette.org)

James_Scott
Člen | 55
+
0
-

Pokud to ma byt realtime,tak je dnes ajax asi to nejhorsi co muzes zvolit.. mrkni se treba na ebsockety:)

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Proč je podle tebe AJAX nejhorší volba?

iguana007
Člen | 970
+
0
-

10 sekund je hrozně moc, tam budeš mít nejspíše nějakou chybu … mě ajaxové požadavky probíhají v desítkách/max. stovkách milisekund …

salazzar
Člen | 18
+
0
-

iguana007 napsal(a):

10 sekund je hrozně moc, tam budeš mít nejspíše nějakou chybu … mě ajaxové požadavky probíhají v desítkách/max. stovkách milisekund …

To není doba vykonání dotazu ale interval mezi dotazy od uživatele jinak zpracování trvá na localhostu ~200ms

WebSokety se zdají jako dobrá volba budu je testovat.

iguana007
Člen | 970
+
0
-

aha, sry, to jsem to špatně pochopil

Tomáš Kolinger
Člen | 136
+
0
-

Záleží na tom kde chceš hostovat. Pokud chceš mít něco opravdu realtime, tak určitě websockety a nejlíp z toho vynechat PHP úplně. Např. node.js je mnohem vhodnější platforma.

Takže by komponenta vykreslila HTML a o zbytek by se postaral JS v prohlížeči a node.js na serveru.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Já bych to tak nehrotil. Na normálním hostingu s opcode cache a normální Nette aplikací se dostane s odpovědí v pohodě pod 200 ms, což při intervalu 10 s na obnovu úplně stačí.