Rozmeí odesílání emailu z formuláře

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
wicked
Člen | 290
+
0
-

Zdravím přátelé,

chci se zeptat, zda jde nějak nastavit interval v odesílání emailů?

Mám klasický formulář na odeslání emailu, který si data bere z DB, jde mi o to, že když v DB mám víc adres, aby to neodeslalo všechno najednou ale dejme tomu v intervalu co adresa to 1 sekunda.

Děkuji za odpověd :-)

Šaman
Člen | 2666
+
0
-
  1. Do doby max_execution_time můžeš použít funkci sleep
  2. Pokud chceš odesílat delší dobu, použij cron.
wicked
Člen | 290
+
0
-

Jde mi o to, jestli to jde i nějak efiktivně a jednoduše naimplementovat do presenteru kde mam tento form …

mkoubik
Člen | 728
+
0
-

Pokud těch emailů posíláš víc, tak to rozhodně dělej asynchronně: v presenteru si je jenom ukládej do nějaké fronty a v nějakém jiném procesu si je postupně načítej a odesílej.

sKopheK
Člen | 207
+
0
-

Jen pro jistotu – odesíláš na každý mail něco jiného? Pokud ne, tak můžeš určit více příjemců stejné zprávy.

wicked
Člen | 290
+
0
-

Ano, vím že mohu určit více příjemců

Jde mi o to, že mám tabulku s maily, která má 10 000 + záznamů a nechci na všechny odesílat najednou.

Chtěl bych něco ve smyslu 1 zpráva sleep 10sec 2 zpráva.

Dekuji

Jiří Nápravník
Člen | 710
+
0
-

Předpřipravit maily např do db tabulky. Nastavit např. desetiminutová cron, který vždy vybere třeba 50 mailů a odešle a smae z tabulky.

wicked
Člen | 290
+
0
-

Asi to tak bude nejlepší a nejjednodušší.

Proste místo odeslání mailu, se newslatter uloží do db, cron se postará o odeslání s intervalama a co odeslány mail, to zrovna záznam z db smaže…

Asi nejlepší řešení.

Dekuji