Nejaký komplexný tutoriál pre novú verziu Nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Čamo
Člen | 798
+
0
-

Dobré ráno,
Existuje prosím vás nejaký tutoriál pre aktuálnu verziu Nette. Našiel som pár napr. tento na zdrojáku ale je to staré.
Ďakujem.

Tomáš Votruba
Moderator | 1114
+
0
-

Dobré ráno, můžeš začít dokumentací – a odkazem Píšeme první aplikaci!.

Editoval Tomáš Votruba (23. 4. 2014 9:42)

Čamo
Člen | 798
+
0
-

Tomáš Votruba
No to už mám za sebou. To je zase moc jednoduché.

Editoval Čamo (23. 4. 2014 9:44)

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Komplexnější tutorial než psal Tomáš nenajdeš, spíše se pusť do nějakého menšího projektu sám a když se zasekneš, tak ti tady rádi poradíme, jak to dělat co nejlépe.

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

btw návod na zdrojáku je z r.2009 takže tak moc aktuální nebude ne?

Tomáš Votruba
Moderator | 1114
+
0
-

Adame, myslím, že Čamo si právě na to stěžoval. Říkal jsem si, jestli bych neudělal aktualizovanou verzi.

Čamo
Člen | 798
+
0
-

Hádam to skúsim naštudovať z dokumentácie. Išlo mi hlavne o to, ako to celé funguje. Ako funguje bootstrap, loader atď. Neviem ako je to popísané v dokumentácii(napr. životný cykluc presentera). Chcel som to vidieť na príkladoch.

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Tomáš Votruba: jop promiň, přehlédl jsem.

Čamo: mě se jako fajn postup pro naučení základů nette osvědčilo zkusit rovnou nějaký projekt realizovat. Tutoriály atd jsou fajn, ale chce to řešit něco prakticky a pak se do toho dá dostat poměrně rychle.

Čamo
Člen | 798
+
0
-

Akadlec
Chystám sa prepísať môj starý CMS, ale zatiaľ si netrúfam napísať to s Nette. A potom to opravovať… Na to ešte nemám a nič jednoduchšie ma nenapadá. Tomu štúdiu dokumentácie sa zrejme nevyhnem tak či tak.

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Znáš to přísloví? Kdo se bojí sere v síni? ;) Nebád se a skočit do toho rovnýma nohama, chyby a předělávky tě stejnak neminou ať už máš za sebou tutorialy či ne a postupně se do toho dostaneš.

Čamo
Člen | 798
+
0
-

Akadlec
„v síni“ sa myslí ako v miestnosti?
Pre začiatok skúsim popridávať nejakú funkcionalitu tomu príkladu s blogom.

Editoval Čamo (24. 4. 2014 13:11)

Mysteria
Člen | 797
+
0
-

@Čamo: Nebál bych se toho a šel rovnou do nějakýho menšího projektu. Já jsem taky tak s Nette začínal a dokonce to nebylo ani pro mě, ale pro komunitu lidí. Když se dnes podívám do toho kódu, tak se mi chce brečet, ale pár lidí to stále používá, protože prostě odmítají aktualizovat na vyšší verzi. :)

Editoval Mysteria (24. 4. 2014 15:23)

bazo
Člen | 620
+
0
-

@Čamo: CMS bola prva vec co som s nette spravil. treba ist do toho po hlave

Domki
Člen | 310
+
0
-

Byl jsem přesměrován mám podobný problém.
Hodně tu píšete udělat nějakej projekt. Jenže když budu dělat nějakej projekt tak to budu dělat stejně jako někdy před rokem/dvouma. A nevím co v tom je blbě a co špatně tedy ani nebudu vědět kdy se mám zeptat jak to udělat líp protože nebudu vědět že to de udělat líp.

Domki
Člen | 310
+
0
-

Navíc ted jsem koukal na githum na qs
A třeba vůbec tam nepoužívají model pro dtb dotazy.
Což jsem četl že by mělo být dotazy dělany v modelu a pak v presenteru jen zavolany dané funkce z modelu?

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

@Domki: Tak musíš počítat že top appku nedáš na první výstřel. Já cca před rokem a něco jel appky na svém systému, různých knihovnách atd., pak v rámci rozšíření vědomostí jsem se rozhodl zkusit nette (zkoušel jsem to už i dříve za dob 0.9 ale to mě nechytlo). Hledal jsem vhodné tutoriály a to byl problém vždy se řešil jen nějaký kousek a pak to spojovat dohromady bylo peklo. Ale zatnul jsem zuby a stále zkoušel dál. Měl jsem v hlavě jednu appku co jsem chtěl udělat a tak jsem ji rovnou psal v nette a postupně zkoušel co a jak se dá, za tu dobu se přepsala už Xkrát takže z původní verze nezbylo takřka nic. Takže nebát se a zkoušet. Dost věcí se dá najít za pomocí strejdy googleho a když ani ten nepomůže tak dotaz sem ;)

Domki
Člen | 310
+
0
-

No já sem to rozepsal více tady:https://forum.nette.org/…ovinky-v-2-1

Ale já už apky dělal, i třeba funkční eshop v provozu.
Ale to jsem dělal podobně jak je v quickstartu, kterej kdyz se podívam teď tak je teměř pořád stejnej jako i když dřív byla starší verze.
Takže mi nejde o to napsat nějakou aplikaci.
Ale napsat jí opravdu správně, což jak jsem psal výše, když budu něco ted psát tak nevímm že zrovna toto bych měl dělat jinak.

Editoval Domki (27. 4. 2014 12:40)

Mysteria
Člen | 797
+
0
-

Tak v tom případě si najdi někoho kdo v Nette píše a vždy to s tím zkonzultuj. Já osobně jsem to psal tak jak mi přišlo nejlepší v té době kdy jsem to psal a postupně když jsem třeba tady na fóru nacházel lepší způsoby, tak to prostě přepisoval lépe. :)