Invalidace snippetů mezi presentery
- akadlec
- Člen | 1326
Mám jeden presenter co mi zobrazí editovanou položku, jsou tam nějaké detaily a pak výpis prvků které se dají extra editovat. Když jeden z prvků edituju, tak si jej otevřu do modálu kde mu zobrazím form, provedu editaci a uložím. A protože to je v podstatě jiný prvek, má to svůj vlastní prestener s action pro editaci.
Pokud je to zpracováno klasicky bez ajaxu, tak není problém, po uložení udělám redirect zpět na editaci ze které jsem vycházel. Ale když to submitnu pomocí ajaxu tak abych nedělal redirect v ajaxu chci invalidovat jen konkrétní snippety co to ovlivnilo. Jenže problém je ten že ten snippet co vypisuje prvky je samo v jiném presenteru.
Zatím to mám vyřešeno tak že si tu komponentu co chci invalidovat si přidám taky do toho presenteru ve kterém jsem a provedu invalidaci, ale mám takové tušení že to není moc ok co?
Dalším řešením může být to že editaci prvku nedám do vlastního presenteru ale necham v tom původním, ale tady se mě zase nelíbí že v presenteru co zpracovává Jednu hlavní entitu budu zpracovávat i jinou
A nebo je řešení i v ajax režimu dělat redirect, tím se invaliduji korektní snippety že.
- Etch
- Člen | 403
Jen jsem tím chtěl naznačit, že jsem po nějaké době „rezignoval“ na tu variantu se dvěma presentery, protože mi přijde praktičtější mít komponentu na editaci, která se kompletně o sebe postará.
Pokud potřebuji editaci zobrazit přímo v presenteru k tomu určeném, tak prostě zobrazím danou komponentu a o nic se nestarám. Pokud naopak potřebuji editaci zobrazit v nějakém jiném presenteru v nějakém modalu jako pouze „pomocnou rychle přístupnou editaci“, tak opět pouze zobrazím danou komponentu a opět se nemusím o nic starat, protože daná komponenta má celou obsluhu přímo v sobě.