Zjištění doby načítání jednotlivých prvků

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Zechy
Člen | 24
+
0
-

Zdravím,

Mám dotaz. Jde v nette v debugru zjistit, co jak dlouho se načítá? Jde o to, že se mi stránka načítá tak v rozmezí 100ms až 200ms ale stává se, že se načítá klidně i přes 5000ms ale vždy jen v tom rozmezí 5100 – 5200ms. Takže je někde chyba, která zdrží loading stránky o 5000ms a nevím kde přesně, tak jestli je nějaká možnost jak to zjistit?

Děkuji

jiri.pudil
Nette Blogger | 1032
+
0
-

Jestli ti to brzdí něco uvnitř aplikace, můžeš zkusit Debugger::timer. Jestli to dělá třeba nějaký JS, zjistíš to v debugovacím nástroji v prohlížeči.

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

Mě se nedávno stalo, že mi chyběla např. sourcemapa pro jquery (obecně jakýkoliv načítaný soubor) a způsobovalo mi to error 500, takže se na pozadí stahovala celá laděnka. Nejhorší bylo, když byla chyba s obrázky, to pak stránka najednou měla 250 MB (co obrázek to laděnka).

Zechy
Člen | 24
+
0
-

Bohužel jsem na nic nepřišel, žádné JSko to nedělá. Je to něco v kódu a za boha nemůžu přijít na to co. Jelikož někdy se ta stránka načítá do těch 200 Ms a ta samá stránka se načítá i těch 5200ms :/

Jiří Nápravník
Člen | 710
+
0
-

No a nebude to generovani kontejneru? Pokud neco upravis v nataveni ci pod. tak se pregenerovava. Pripadne cache robotloaderu ci neceho. Sice z 200ms na 5200 je to clekem dost, ale mohlo byt, pokud pises ,ze se to stane nekdy.

Tomáš Votruba
Moderator | 1114
+
0
-

Zechy, koukni taky jestli někde necachuješ výsledek operace (intertní/externí).

Případně nahraj apku k prohlížení, nejlépe na github.

Editoval Tomáš Votruba (23. 4. 2014 16:49)

Zechy
Člen | 24
+
0
-

Teď už se to děje pravidelně při načítání každé stránky. Zkusím tu appku do prohlížeče, ta je jenom ale k mozzile že? Nic necachuji, není to tak obsáhlé, aby bylo třeba cachování.