Kdyby Translation ve formuláři

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
TorrX
Člen | 40
+
0
-

Ahojte,

nemohl byste mi někdo bleskem vysvětlit, jak dostanu Kdyby/Translation do formuláře, který mám samostatně uložený v php souboru? Nevím jestli přímo(což se mi nedaří) nebo pomocí Lokalizace v Nette.

Mariocz
Člen | 52
+
0
-

Nepoužíval jsem k/t ale nejspíš bys ji měl injectnout přez constructor.

Tomáš Votruba
Moderator | 1114
+
0
-

Pouzij FormFactory, kam si predej konstruktorem translator, pridej radek $form->setTranslator($this->translator) a formulare pak vytvarej pomoci teto tovarnicky.

Pomuze ti jeste IFormFactory.

Endrju
Člen | 147
+
0
-

Ahoj, abych nemusel zakládat nové vlákno s podobným tématem, tak si dovolím zde připnout svůj problém, který jsem adresoval na Kdyby fórum: https://help.kdyby.org/question/?…

Jedná se o překlad formuláře bez nutnosti přepisování každého políčka ve formuláři a k tomu patřičný styl zápisu v překladovém souboru neon.

Pokud by jste znali odpověď, prosím o reakci přednostně na Kdyby fóru. děkuji.

Azathoth
Člen | 495
+
0
-

@Endrju
Já mám všechny formuláře asi takhle:

$form->addText('loginName', $form->getTranslator()->translate('forms.login.login_name'))
           ->setRequired($form->getTranslator()->translate('forms.login.login_name_required'));
       $form->addPassword('password', $form->getTranslator()->translate('forms.login.password'))
           ->setRequired($form->getTranslator()->translate('forms.login.password_required'));