Vytváření a spravování extensions, composer aj

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Autoři doplňku jak pracujete s balíčky pro composer co vydáváte? Zajímaly by mě nějaké BP ;)
Udělal jsem rozšíření, hodil jej na git, přes packagist udělal composer balíček a ten jsem si následně přidal do projektu ve kterém ta extension vznikla. Jenže jak dál? Jak řešíte updaty, opravy atd.? Naklonovat si repo do jiné složky mimo web, tam udělat změny a poslat to zpět do gitu a udělat update přes composer? Nebo si uděláte jednu appku kde to není přes composer a tam to zkoušíte?

Vojtěch Dobeš
Gold Partner | 1316
+
0
-

Já u některých doplňků (třeba GpsPicker) to dělám tak, že mám klasický Nette sandbox, a v něm místo composeru pro svůj doplněk používám RobotLoader, kterému řeknu, aby načítal i složku se zdrojáky mého addonu (který mám někde na počítači jako klasický repositář). V sandboxu pak mohu testovat ihned, jestli všechno šlape. A v repositáři jen commituju, vytvářím tagy, pushuju… a v ostatních projektech composer update.

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Takže si udělat píseček kde ty extension házet, ladit atd. a pak dělat commity to gitu ok?

Jak s verzema atd.? byl by nějaký tip jak na ně? čeho se vyvarovat, BP atd?