User notice pri nepouziti PK v Nette/Database 2.1

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
saimons
Člen | 293
+
0
-

Chci se zeptat, proc Nette/Database v2.1.2 vyhazuje toto upozorneni: Found duplicate columns in database result set. V tabulce nepouzivam PK tim padem se to asi poznava jen podle nej. Protoze radky v DB jsou unikatni. Index mam pouze na sloupec, ktery neni unikatni. Podle me je toto zvlastni chovani.

Caine
Člen | 216
+
0
-

Rek bych, ze to bude kontrola poctu sloupcu. Kdyz totiz vybiras s „*“ a zaroven pripojujes dalsi tabulky, tak se sloupce se stejnym nazvem prepisou, coz samozrejme muze delat bordel (hlavne tam, kde se prepisujou sloupoce „id“).

saimons
Člen | 293
+
0
-

Diky, mel jsi pravdu, ale stejne je to zvlastni chovani ..

Caine
Člen | 216
+
0
-

Nahodou je to velice zadouci chovani, spoustu lidi uz melo s prepisovanim hodnot problemy. Kdyz tam jsou dva a vice sloupce „id“, tak se to prepise tim druhym a pak ti resultset vraci nesmyslny radky. Takhle je skoro jasny, kde je problem. Osobne bych do ty zpravy uved, ze to muze zpusobit problemy (hlavne) s prepisovanim primarnich klicu a bylo by to jasny hned.

saimons
Člen | 293
+
0
-

Je pravda, ze jsem dopodrobna nezkoumal co me to zpusobilo. Mel jsem tam udelanej select pres query na dve tabulky. V prvni tabulce nebyl PK, ale jen FK. Prepsal jsem to na klasickou konstrukci pres Table\Selection a ref() a problem byl vyresen.

amik
Člen | 118
+
0
-

jen ze zvědavosti, co to je za tabulku, že nemá primární klíč? to samo o sobě mě trochu děsí, relační tabulky by zásadně měly mít primární klíč.