Gravatar – jednoduché vytváření gravatar odkazů

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
akadlec
Člen | 1326
+
+1
-

Pokud někdo z vás potřebuje řešit vytváření gravar ikonek, dovolil jsem si zkusit vytvořit extension co tuhle potřebu řeší.

Instalace klasicky přes composer

{
    "require": {
        "ipub/gravatar": "dev-master"
    }
}

nebo

$ composer require ipub/gravatar:@dev

Je to můj první veřejný počit, tak směle s kritikou co je špatně a co by se mělo řešit jinak. Nechal jsem se inspirovat v jiných extensions pro nette tak snad tam moc chyb nebude ;)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Super! :)

Pár postřehů

• v composer.json require máš php 5.3, ale v readme 5.4 :)
  • TGravatar::$gravatar by mohla být protected
  • zbav se použití konstant TEMP_DIR a DS
  • tohle není OK už kvůli tomu že vůbec nijak eescapuješ parametry, takže buďto použij Url a její metodu appendQuery nebo alespoň http_build_query
  • validuješ _imagePipe a v dokumentaci mluvíš o _gravatar
  • z hlediska čistoty by bylo lepší kdyby neexistovala metoda setEmail, ale aby se předával přímo do buildUrl
akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Supr, díky za feedback.

1. Jop překlep ;)
  2. Ha tady jsem se asi nějak upsal, opraveno na protected
  3. No tady upřimně nevím jak dál tuhle metodu využít. Původně jsem totiž měl udělanou i GravatarResponse a jednotlivé gravatary jsem si stahoval do temp_dir a serviroval je přímo ze serveru. Otázkou je zda to má do budoucna nějakou využitelnost.
  4. No zkusil sem to fixnout ;) i když si myslím že zrovna tady by nic hrozit nemělo. Email je validován při vkládání, a velikost taky.
  5. Jop, aspoň je vidět kde jsem se inspiroval s latte makrem ;)
  6. No tady právě nevím. Protože to by se tam pak mohla hodit i ta velikost jako další parametr.
Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

No tady právě nevím. Protože to by se tam pak mohla hodit i ta velikost jako další parametr.

Ano, to by měla :) můžeš mít ji jako druhý (třeba volitelný) parametr. Velikost není problém abys měl na více stejnou, ale odkaz musí emailu odpovídat vždy.

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Takže jsem to generování trochu poupravil…resp poupravil trochu víc. Je ok? Nebo ještě něco předělat? Zbytek v balíčku včetně composer nastavení ok?