Gravatar – jednoduché vytváření gravatar odkazů
Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
- akadlec
- Člen | 1326
Pokud někdo z vás potřebuje řešit vytváření gravar ikonek, dovolil jsem si zkusit vytvořit extension co tuhle potřebu řeší.
Instalace klasicky přes composer
{
"require": {
"ipub/gravatar": "dev-master"
}
}
nebo
$ composer require ipub/gravatar:@dev
Je to můj první veřejný počit, tak směle s kritikou co je špatně a co by se mělo řešit jinak. Nechal jsem se inspirovat v jiných extensions pro nette tak snad tam moc chyb nebude ;)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Super! :)
Pár postřehů
- v composer.json require máš php 5.3, ale v readme 5.4 :)
TGravatar::$gravatar
by mohla být protected- zbav se použití konstant
TEMP_DIR
aDS
- tohle
není OK už kvůli tomu že vůbec nijak eescapuješ parametry, takže buďto
použij Url
a její metodu appendQuery
nebo alespoň
http_build_query
- validuješ
_imagePipe
a v dokumentaci mluvíš o_gravatar
- z hlediska čistoty by bylo lepší kdyby neexistovala metoda
setEmail
, ale aby se předával přímo dobuildUrl
- akadlec
- Člen | 1326
Supr, díky za feedback.
- Jop překlep ;)
- Ha tady jsem se asi nějak upsal, opraveno na protected
- No tady upřimně nevím jak dál tuhle metodu využít. Původně jsem totiž měl udělanou i GravatarResponse a jednotlivé gravatary jsem si stahoval do temp_dir a serviroval je přímo ze serveru. Otázkou je zda to má do budoucna nějakou využitelnost.
- No zkusil sem to fixnout ;) i když si myslím že zrovna tady by nic hrozit nemělo. Email je validován při vkládání, a velikost taky.
- Jop, aspoň je vidět kde jsem se inspiroval s latte makrem ;)
- No tady právě nevím. Protože to by se tam pak mohla hodit i ta velikost jako další parametr.
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
No tady právě nevím. Protože to by se tam pak mohla hodit i ta velikost jako další parametr.
Ano, to by měla :) můžeš mít ji jako druhý (třeba volitelný) parametr. Velikost není problém abys měl na více stejnou, ale odkaz musí emailu odpovídat vždy.