session_start(): session_start(): open(/var/home/., O_RDWR) failed: No such file or directory (2)

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
2rec
Člen | 40
+
0
-

Objevila se mi tahle zvláštní chybová hláška, když jsem nahrál celý svůj sandobx na web.

session_start(): session_start(): open(/var/home/tworec.www3.cz/tmp/sess_o9vt9f62piadbdks1tktf709t5, O_RDWR) failed: No such file or directory (2)

Nic zásadního jsem přitom od minulého nahrání neměnil. O co by mohlo jít a jak to opravit, prosím? Mám poskytnout nějaký kód?

Editoval 2rec (25. 3. 2014 10:36)

greeny
Člen | 405
+
0
-

Promazal jsi cache?

2rec
Člen | 40
+
0
-

greeny napsal(a):

Promazal jsi cache?

Promazal, po chvíli dumání mě napadlo, že tohle většinou řeší všecky problémy, ale bohužel mi to nepomohlo.

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

Umazal jsi podstatnou věc z té hlášky

/var/home/......
2rec
Člen | 40
+
0
-

Milo napsal(a):

Umazal jsi podstatnou věc z té hlášky

/var/home/......

Pardon, je to opravene v prvnim prispevku.

Zajimave, kdyz se pripojim z jineho pc, zobrazuje se trosku jina hlaska a zobrazi se cast webu.

Unknown: open(/var/home/tworec.www3.cz/tmp/sess_quepm1adce1dqdkg5hdp6phk40, O_RDWR) failed: No such file or directory (2)

EDIT: slozka ‚tmp‘ na serveru neexistuje, je tam akorat ‚temp‘, tak se nedivim, ze to nemuze otevrit. Ale proc by se tam vlastne snazilo nette sahat?

Editoval 2rec (25. 3. 2014 10:44)

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

Nette sahá tam, kam je to nastavené. Pokud sis cestu pro uložení session v configu nenastavil, bere se výchozí. A ta je asi daná hostingem.

Editoval Milo (25. 3. 2014 13:22)

2rec
Člen | 40
+
0
-

Milo napsal(a):

Nette sahá tam, kam je to nastavené. Pokud sis cestu pro uložení session v configu nenastavil, bere se výchozí. A ta je asi daná od hostingem.

Nastavil jsem session path a na mem pc se to spravilo, ale na pracovnim ne. Tak jsem vytvoril na serveru i tu tmp slozku, o ktere mluvi chyba. Ted by me zajimalo, kam se teda session budou ukladat pro ruzne uzivatele. Ale to uz si zjistim sam na serveru podle toho, kam se budou ukladat data.

Diky za radu.

Editoval 2rec (25. 3. 2014 12:39)

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

Nastavil's to v config.neon? Následující používám bez problémů:

php:
	session.save_path: "%appDir%/../sessions"