Po zkopírování projektu – error 500

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
mike1980
Člen | 4
+
0
-

Hledám někoho, kdo by mě poradil, případně i za úplatu, s jedním problémem. Zákazník si u mě objednat redesign webu, který je v Nette. Jsem ale koder/grafik, PHP rozumím jen zbla. A teď mám problém s tím, že když se snažím na serveru udělat kopii běžícího projektu na jiné doméně, pořád mi to neběží. Vytvořil jsem na totožném serveru nový virtuální server, doména běží, nastavil domácí adresář, upravil PHP.ini podle fungujícího projektu. Jenže nově nakopírovaný projekt nechce běžet, pořád hlásí error 500. Už si s tím nevím rady. Když to celé zabalím a snažím se to rozběhnout na lokálu, tak to funguje. Na serveru zákazníka ale ne.

V error logu se objeví hláška:
[2014–03–19 10–18–38] Nette\InvalidStateException: Ambiguous class ‚AdminModule\CarsPresenter‘ resolution; defined in /home/mynewprojekt/web/app/AdminModule/presenters/CarsPresenterx.php and in /home/mynewprojekt/web/app/AdminModule/presenters/CarsPresenter.php. in /home/mynewprojekt/web/libs/Nette/Loaders/RobotLoader.php:212 @ http://www.mynewprojekt.cz/ @@ exception-2014–03–19–08–58–05–2894fb894d25909cc12447aaa0f53579.html

Díky za veškeré info. Nevím jestli to úplně patří sem a jestli to je problém Nette, jestli to není náhodou spíš problém nastavení Apache nebo tak. Ale počítám že tu asi bude leckdo rozumět obojímu.

Editoval mike1980 (19. 3. 2014 23:06)

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

A co takhle smazat ten soubor CarsPresenterx.php. Nebo ještě lépe: číst chybové hlášky a snažit nejdřív hledat řešení, než hned napsat na fórum.

mike1980
Člen | 4
+
0
-

Asi jste necetl uplne podrobne me zadani. Cely ten projekt funguje. Ale tohle to zacne psat ve chvili, kdy se snazim udelat kopii na jine domene. Tzn. kodem to byt nemuze. Bezi to na stejnem serveru, tzn. verze php atd jsou stejne.

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

Někde to najít soubor CarsPresenterx.php muselo, jestli tam nikde není, tak zkuste (když už si musíme vykat) smazat cache (obsah složky /temp/cache).

Chybová hláška říká, že RobotLoader načetl dvakrát stejnou třídu. Poprvé v souboru CarsPresenter.php (což je správně) a podruhé v souboru CarsPresenterx.php (který tam nejspíš je, nebo je obsah jen nacachovaný)

mike1980
Člen | 4
+
0
-

Nicmene zkusil sem to a mate pravdu, kdyz smazu tenhle prezenter a pak jeste par dalsich, ktere to zacne psat, tak web naskoci, ale samozrejme dotycne stranky ktere vyuzivaji dany presenter nefunguji. Takze jsem tam, kde jsem byl :) Ja tam ty prezentery ale potrebuju nechat, ne je smazat :)

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

A máte tam ty soubory dvakrát nebo ne? Zkusil jste smazat ten cache?

mike1980
Člen | 4
+
0
-

Zkusim, diky, minimalne me to posunulo dal. Ja vim ze pro vas je nepochopitelne proc nekdo pise do fora s banalitou, ktera je vam absolutne jasna :) ale proste kdyz v nejake oblasti absolutne nemate tuseni, co s tim, tak jakakoli informace od nekoho, kdo to zna, pro ktereho je to uplne jasne, prave muze pomoct.