Moduly od začátku – postup jak rozdělit Nette
- Zerig
- Člen | 70
Zdravím,
jsem v Nette celkem nový a chybí mi pěkný ucelený návod jak na moduly.
Potřebuji to především na rozdělení klasického webu a admin co se
k němu váže.
Jediné co jsem se dopídil je jak rozdělit složky na:
app/
AdminModule/
model/
presenters/
templates/
FrontModule/
model/
presenters/
templates/
Ale to jak nastavit config, RouterFactory, či bootstrap(zda i ten?) jsem se už nedopídil.
Pokud ale takový návod existuje, hoďte mi jen link.
Jinak moc děkuji za rady.
Editoval Zerig (18. 3. 2014 20:32)
- chikeet
- Člen | 160
Případně kuchařka Statické ACL v modulárnej aplikácii , to pomohlo k pochopení modulů mně.
- Zerig
- Člen | 70
Nějak to pořád nemůžu pobrat. Co všechno se musí přepisovat?
Koukám, že adresář libs se mění na vendor, ale nechápu proč.
Pak bootstrap se trochu změnil.
Přidal se config do app složky.
Potom předpokládám, že složka model zůstává v app adresáři.
Jsem z toho jenom docela zmatený.
Není někde napsaný nějaký postupný návod, jak se ze základní verze
Nette dostanu k předělání na moduly, tak abych rozuměl těm změnám?
- Šaman
- Člen | 2666
Vendor a bootstrap s modulama nesouvisí, to je záležitost nového nette. Vendor souvisí s composerem, jestli ho nepoužíváš, klidně zůstaň u /libs. A bootstrap se pročistil, vyčlenilo se routování a ostatní nastavení je většinou v configu. Takže tyhle změny, jestli chceš mít Nette aktuální, zpracuj ještě před moduly, ať tě to pak nemate.
Jestli si dobře vzpomínám, tak na moduly stačilo jen upravit router (přidat do masky <module>) a mezi moduly se odkazovat cestou ve tvaru {plink Module:Presenter:view}. Ale je fakt, že jsem moduly používal ještě v době, kdy toho config moc neuměl, takže byl společný pro celou aplikaci – dneska by to možná chtělo mít pro každý modul i vlastní config pro specifické služby apod. Ale můžeš začít jen tím rozhozením do adresářů, úpravou routeru a pak můžeš využívat třeba společné ModuleBasePresentery…