Call to a getPresenterFactory() on a non-object

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
mirimCZ
Člen | 24
+
0
-

Ahoj,

po přechodu na 2.1.1 (a nebo možná už dokonce před tím – sem z toho přechodu tak domrvenej, že vlastně ani nevím jestli je to ta chyba, kvůli který sem se do toho pustil :D ) se mi objevuje tahle chyba

Naprosto netuším co by mohlo být špatně, možná postup mého řešení :P O co se snažím: buduju abstract AdminSecuredPresenter, ze kterého budou dědit všechny presentery co potřebují přihlášení, zároveň to zpřístupní i isAllowedTo() logiku (kterou si ale asi budu muset napsat sám, nejsem si jistý, jestli řešení v nette bude vyhovovat mým potřebám – tak daleko sem se ale zatím nedostal, tím se ani prosím nezabývejme).

Další info doplním dle potřeby, předem Ď za každou reakci…

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

V konstruktoru nemůže přesměrovávat, na tyhle věci je startup.

mirimCZ
Člen | 24
+
0
-

Aha. Dík za rychlou odpověď.

Bych teda ještě svůj dotaz rozšířil dál a to na to, jak správným způsobem „podstrčit“ mnou požadovanou akci, která zobrazí přihlašovací formulář? Pojem „startup“ je mi v tomhle kontextu cizí :)

Bohatě mi postačí odkaz na správné zdroje. Nemusí tu být žádný step-by-step návod, ikdyž bych za něj byl šťastnej :)

Editoval mirimCZ (9. 3. 2014 22:30)

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Metoda startup() v presenteru. Protože presentery mají určitý životní cyklus a některé věci se dají dělat až po vytvoření konstruktorem, tak bys měl všechny své rutiny, které bys rád dal do konstruktoru dávat až do metody startup. Ta se provede hned po vytvoření. A stejně jako v konstruktoru bys měl pro jistotu volat nejprve parent::startup().