Menu a generování url ve výsledku

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
wicked
Člen | 290
+
0
-

Zdravím přátelé,

mám takový menší dotaz…

mam menu a odkazy mám takto:

<a n:href="Kategorie:default $menu->id">{$menu->id}</a>

Vše funguje dobře, tedy přejde to tam kam má atd, ale vadí mě, že url potom vypadá takto

...kategorie/?link=1

jak bych prosím mohl docílit toho abych odstranil ten ?link=???

Napadá mě routy a filter in → out ale vůbec nevím, jak na to.

Děkuji vám

Editoval wicked (8. 3. 2014 19:54)

Pavel Macháň
Člen | 282
+
0
-

pokud ti de jen o to aby tam nebylo to link= ale bylo to kategorie/1 tak uprav masku routy tak aby tam bylo /<link>

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-
  1. Dokumentaci jsi četl? Anglická verze je čerstvě aktualizovaná, česká je teď trochu pozadu.
  2. Jak bys chtěl, aby to URL vypadalo?
  3. Jestli to chceš překládat filtry na nějaký slug, tak je většinou výhodnější předávat rovnou ten slug, tedy {link Category:default, slug => $menu->slug}. Viz 4 dny starý Davidům komentář
  4. Není důvod, aby se presenter jmenoval Kategorie. Lépe je pojmenovat ho Category a použít překladovou tabulku.
Tomáš Kolinger
Člen | 136
+
0
-

Nějak tu vybranou kategorii identifikovat musíš. Pokud by si link odstranil, tak by si odstranil i identifikaci.

Pokud ti jde o vytvoření URL ve stylu kategorie/1. Tak si uprav routu… Např. na kategorie/<link> a výchozí parametry budou Kategorie:default.

EDIT: pozdě :D

Editoval Tomáš Kolinger (8. 3. 2014 20:11)

wicked
Člen | 290
+
0
-

Mě jde jen o „hezkou“ url …

napadá mě ještě místo id použít link nebo něco takového, ale pořád tam budu mít to „hnusné“ ?link=

Pavel Macháň
Člen | 282
+
0
-

wicked napsal(a):

Mě jde jen o „hezkou“ url …

napadá mě ještě místo id použít link nebo něco takového, ale pořád tam budu mít to „hnusné“ ?link=

Však tam link= nebude … už sme ti tu řešení napsali a jak je vidět tak si absolutně nečetl nic o routování