Nasazení nette na hosting u wedos

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Sveet
Člen | 55
+
0
-

Dobrý den.
Neví někdo z Vás jak rozjet nette na hostingu wedos? Vím, že se tento problém zde řešil, ovšem žádnou odpověď jsem nenašel. Zkrátka mám design nahozen na nette a teď jej chci přesunout na hosting. Zkrátka všechny soubory (v nette) přesunu do adresářové složky root/www/ zde přesunu celý obsah složky sandbox, včetně pod složky www v sandboxu po té napíši do adresové řádku nazev.cz/www ale ani tímto způsobem nefunguje nette. Nevíte někdo jak na to?

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Nemůže už někdo konečně napsat na planette ultimátní návod, jak zprovoznit Nette na Wedosu? Tohle už je asi milióntý dotaz. (Já hosting na Wedosu nemám, takže nevím, na čem tolik lidí ztroskotá.)

MartinitCZ
Člen | 580
+
0
-

@**Jan Tvrdík**: Ono není moc co psát. 1. Hlavní je pochopit, že na na .htaccess, který je od wedosu se nešahá!! ..... 2. Přečíst si informace na https://kb.wedos.com/ a pochopit jejich strukturu složek.
Chápu, když někomu dělá problém routování, jelikož nemají mod_rewrite, jako ho většina zná, ale poslední dotazy jsou spíš problém ignorace, než neznalosti.

Tomáš Kolinger
Člen | 136
+
0
-

Návod potřeba není, je to naprosto normální hosting, jako každej jinej. Není třeba dělat nic extra oproti jiným hostingům.

Už jsem zprovoznil celou řadu webů na wedosu a nikdy nebyl problém. Jen doporučuju přendat index do rootu (ze složky www). Krom toho se nemusí vůbec nic upravit. Htaccess stačí ten nettí.

Výjimkou jsou subdomény. Zprovoznit Nette na subdoméně je už horší, jelikož wedos má subdomény přes htaccess, tj. musí se nastavit RewriteBase a ještě asi něco…

A hlavně… Napište, že něco nefunguje. Napište jakou chybovou hlášku to píše! Pokud vidíš internal server error, tak máš blbě htacces, pokud chybu nenajdeš. Zapni si error/access logy a přečti si to z logů.

Editoval Tomáš Kolinger (25. 2. 2014 11:27)

Sveet
Člen | 55
+
0
-

Tak nevím co dělám špatně, ale prostě se mi nette nahodit na hosting u wedosu nedaří. Zkrátka nahodil jsem na wedos vše ze složky sandbox, a složku www jsem rozbalil v sandobux. Respektive vše co bylo v pod složce www jsem rozbalil do adresáře www na hostingu společně ze složkami ze sandboxu

Tomáš Kolinger
Člen | 136
+
0
-

A zase si nenapsal vůbec nic, co by vedlo k vyřešení tvého problému…

1. popiš jakou chybu stránka píše, co se zobrazí/nezobrazí
  2. prohledej/pošli logy z /log, popř. access.log, error.log
  3. pokud možno, tak odkaz na nefunkční stránky
Sveet
Člen | 55
+
0
-
  1. Nepíše vůbec žádnou chybu, ale nezobrazuje se debug bar nette
  2. Ještě nevím jak k tomu se dostanu
  3. http://kodujemeweb.cz/
MartinitCZ
Člen | 580
+
+1
-

@**Tomáš Kolinger**:

1.Měnit složku index.php není třeba. Stačí do rootu hodit .htaccess:

RewriteEngine On
RewriteRule ^$ www/ [L]
RewriteRule (.*) www/$1 [L]

2. Co se týká subdomén, tak nic takového není potřeba. Stačí nahrát a vše funguje (pominu-li mod_rewrite)

Sveet
Člen | 55
+
0
-

Do root hodit .htaccess bych zvládl, ale stále to neřeší můj problém jak nasadit na wedos nette.

Tomáš Kolinger
Člen | 136
+
0
-

@martinit
Tak v tomhle případě oddělený index do www složky ztrácí smysl… Takže radši změním pár cest a přesunu index… Ale je to v podstatě jedno. Já osobně nemám mod_rewrite rád, protože to v některých případech začne generovat posunutý document_root a pak nefunguje routing atp.

Sveet
Ale stále si neřekl kde je chyba a co ti konkrétně nefunguje… Jak nasadit Nette na wedos? Prostě ho tam uploadni přes FTP -.-

Editoval Tomáš Kolinger (25. 2. 2014 19:44)

castamir
Člen | 629
+
0
-

zprovoznit webhosting na wedosu je trivialni, staci si opravdu precist dokumentaci/navod na wedosu

hostingroot/
	domains/
		mydomain.cz/              (www.mydomain.cz)
			app/                  (slozky app, libs, www... to jsou presne ty uvnitr sandboxu)
			libs/
			www/
			temp/
			log/
	subdom/
		dev/                      (dev.mydomain.cz)
			app/
			libs/
			www/
			temp/
			log/
	.htaccess                     (puvodni z Wedosu - NESAHAT)

Editoval castamir (25. 2. 2014 23:08)

Myiyk
Člen | 321
+
0
-

Zase tak moc triviální to není, kdyby chtěl mít routování na subdomény, tak se zapotí.
.htaccess má velký nedostatek, je schopen pouze chyby 500 bez podrobnějších informací. Debug je opravdu zážitek.

Používám wedos a opravdu na něm nette nejede bez úprav htaccessu nebo struktury.

Pro přídání nette jako subdomény je nutné dělat jeden z těchto kroků:

1. přemístit obsah složky www do nadřazené složky + v souboru index.php upravit cestu k boostrapu; jednodušší
  2. přemístit soubor .htaccess (ten od nette) ze složky www do nadřazené složky a upravit jej:
RewriteBase /www/ #nutno odkomentovat a nastavit složku na www, jinak chyba 404
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d #nutno zakomentovat, jinak chyba 403

Řešení B, ale nějak nezvládá adresy, když zadám sandbox.domena.cz/www, přehodí mě to na sandbox.domena.cz/subdom/sandbox/www

Editoval Myiyk (26. 2. 2014 0:18)

Sveet
Člen | 55
+
0
-

Nezobrazuje se debug bar nette tudíž nette nejde. Jinak žádnou chybu nepíše. Tak už jsem problém vyřešil stačilo odkomentovat v app/bootstrap.php tento řádek

$configurator->setDebugMode(TRUE);  // debug mode MUST NOT be enabled on production server

Editoval Sveet (26. 2. 2014 7:05)

janpecha
Backer | 75
+
0
-

@Myiyk: to přehození sandbox.domena.cz/www na sandbox.domena.cz/subdom/sandbox/www – přehodí tě to na sandbox.domena.cz/subdom/sandbox/www nebo na sandbox.domena.cz/subdom/sandbox/www/ ? Pokud to druhé, tak je možné, že to má na svědomí modul mod_dir, který se stará o přesměrování na verzi s lomítkem při přístupu k adresáři. Vypnout by to mělo jít pomocí DirectorySlash Off. Pak ale bude třeba zařídit si přesměrování na verzi s lomítkem vlastními silami, jinak to bude házet 404.

Osobně mám taky u WEDOSu jednu doménu s Nette aplikacemi (jedna app na hlavní doméně, jedna na subdoméně), ale místo defaultního .htaccess používám vlastní .htaccess a upravenou adresářovou strukturu, takže asi moc neporadím. Co si ale pamatuji, tak žádné problémy jsem nezaznamenal (max. nějaké to nastavení RewriteBase (tak jsem na to teď kouknul a RewriteBase tam nenastavuju), ale to se týká snad všech hostingů).

MartinitCZ
Člen | 580
+
0
-

@**Myiyk**: Ani monžost „a“ a ani „b“ nemusíš dělat. Stačí nahrát sandbox + přidat .htacces co jsem dal hore a vše funguje jak má ;) Jediný problém je mod_rewrite, ale základní url ti funguje i bez něj!

Oli
Člen | 1215
+
0
-

Sveet napsal(a):

Nezobrazuje se debug bar nette tudíž nette nejde. Jinak žádnou chybu nepíše. Tak už jsem problém vyřešil stačilo odkomentovat v app/bootstrap.php tento řádek

$configurator->setDebugMode(TRUE);  // debug mode MUST NOT be enabled on production server

Přečetl sis komentář na tom řádku? Co to říká? Že setDebugMode() nesmí být na produkci TRUE. To proto, že každej pak vidí debug informace… Dej si tam aspoň nějakou podmínku na IP.

Debug panel se právě na produkci zobrazovat nesmí, takže tvoje úvaha je naprosto mylná.