Composer – ako zmeniť nastavenia zložky z root na vlastne definovanú?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
djmetla
Člen | 10
+
0
-

Zdravím,

možno trocha od témy Nette ale nainštaloval som si ten Composer na Debian a snažím sa stým naučiť pracovať. Každopádne si momentálne neviem dať rady s nastavením pre zložku kam sa majú veci sťahovať. Defaultne mi všetko hádže do zložky root (inštalované pod rootom) ale potreboval by som aby mi tieto dáta stahovalo do zložky /data. Môžete mi dať prosím niejakú radu alebo vysvetliť ako to vôbec funguje v závislosti na umiestnenie aplikácie?

Za všetky rady vopred ďakujem

romiix.org
Člen | 343
+
0
-

Ono to záleží od toho, v akom priečinku sa aktuálne nachádzaš. Takže ti asi pomôže cd /data.

Netuším či som pochopil otázku.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Ja som hlúpo presunul composer.json do zložky kde som ho potreboval :D ale verím že to nejako pôjde nastaviť, tiež by som rád vedel ako.

romiix.org
Člen | 343
+
0
-

Ja som inštaloval composer tak, že som stiahol composer.phar a premenoval ho iba na composer. Ten súbor stačilo premiestniť do /home/{name}/bin/.

Teraz mi stačí nastaviť v konzole priečinok (cez cd) a zavolať odkiaľkoľvek composer ....

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Myslím že si nepochopil otázku. V mojom prípade mám niektoré projekty v ktorých roote sú len dva adresáre. Prvý je web (obsah www zo sandboxu) a druhý private (ostatné adresáre zo sandboxu). Takže vendor adresár nie je v roote projektu ale až v adresári private. Preto som presunul composer.json pod private a tam ho spúšťam, ale rád by som ho nechal v roote a nejako nastavil umiestnenie závislostí.

voda
Člen | 561
+
0
-

Takže chceš změnit umístění složky vendor? To lze ovlivnit nastavením vendor-dir.

edit: díky @jiri.pudil za opravu

Editoval voda (18. 2. 2014 13:12)

jiri.pudil
Nette Blogger | 1032
+
0
-

*vendor-dir

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Asi som to potreboval extrémne rýchlo vyriešiť keď som nenašiel toto nastavenie :D thx