Přepsání generování formulářů do javy

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
d.a.v.e.
Člen | 2
+
0
-

Ahoj, nezkoušeli jste někdo v minulosti přepsat tvorbu formulářů nette do javy? Případně, nepodělili byste se o své výtvory? Mám v plánu to zkusit a chtěl bych se vyhnout situaci, kdyby už existovalo funkční řešení.

Díky

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Jojo…to už tady bylo…cca před 4 lety jsem staré formy přepsal i s kusem Nette…a ono to opravdu fungovalo :) Ale kód jsem nejspíš zahodil (zkusim ještě pohledat). Nikam to nevedlo. Java na webu je prostě zlo.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Tak jsem to vyhrabal z X let starých záloh :D Vůbec nevím v jakém je to stavu, zkusím to šoupnout na GitHub. Buh ví jestli to funguje hehe. Jó to byly tenkrát časy :) Ale školní projekty se na tom stavěly parádně :)

Edit:

Tak jsem to tam fláknul (tak jak mi to leželo na disku), je to na GitHubu. Pochybuju, že to půjde spustit, ale možná jako inspirace dobrý :-) Je dost možný, že tu repošku zas někdy zruším… Případně když se budu hodně nudit, tak to zkusím znovu zprovoznit (čti kompletně přepsat) ;-)

Editoval Ondřej Brejla (15. 2. 2014 10:22)

Tomáš Kolinger
Člen | 136
+
0
-

Psát v pure JSP je zlo. Pokud něco v Jave myslíš vážně, tak si vem JSF a doplň to o nějaké komponenty… Potom napíšeš full ajax form na pár řádků… Nehledě na podporu v IDE. Stačí ti napsal 20 řádků v XML a ještě polovinu za tebe vygeneruje editor – je to vymyšlený dobře a funguje to.

Nevidím důvod proč portovat Nette (či jeho části) do Javy. Java má na všechno desítky či stovky alternativ, které ti Nette bez problému nahradí. Navíc weby v Jave fungujou hodně často stateful, což je zásadní změna myšlenky proti Nette a PHP aplikacím obecně.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Tomáš Kolinger napsal(a):

Stačí ti napsal 20 řádků v XML

:D To je pecka.

Btw flejmovat o tom, zda je Java na web vhodná či nikolivěk můžem, ale k ničemu to nepovede ;-)

d.a.v.e.
Člen | 2
+
0
-

Ondřej Brejla napsal(a):

Tak jsem to vyhrabal z X let starých záloh :D Vůbec nevím v jakém je to stavu, zkusím to šoupnout na GitHub. Buh ví jestli to funguje hehe. Jó to byly tenkrát časy :) Ale školní projekty se na tom stavěly parádně :)

Edit:

Tak jsem to tam fláknul (tak jak mi to leželo na disku), je to na GitHubu. Pochybuju, že to půjde spustit, ale možná jako inspirace dobrý :-) Je dost možný, že tu repošku zas někdy zruším… Případně když se budu hodně nudit, tak to zkusím znovu zprovoznit (čti kompletně přepsat) ;-)

díky moc, kouknu na to

Tomáš Kolinger
Člen | 136
+
0
-

Flamovat o tom, že je lepší psát HTML + latte než XML opravdu smysl nemá :D