Action name is not alphanumeric string
- smi
- Člen | 75
Ahojka, chci mít url „čitelnějsí“. Zkusil jsem tedy napsat
<a href=„nurofen-200-mg“>Více informací
…</a>
a dostanu hlášku
Action name is not alphanumeric string.
(V případě presenteru je to stejné v bledě modrém)
Jestliže napíšu
<a href=„nurofen200-mg“>Více informací
…</a> nebo <a href=„nurofen200mg“>Více
informací …</a>
tak to projde.
Myslím si, že by to Nette mělo zkousnout – akce (presenter) nurofen200Mg přece nikomu nevadí?
Máte někdo nějakou radu ? (Zkoušel jsem to na verzi 2.0.12 i na 2.1.0)
- Majkl578
- Moderator | 1364
Akcí se rozumí alfanumerický řetěžec začínající písmenem. Tohle omezení je nejspíš kvůli action metodám v presenteru. Zároveň v tvém případě je pomlčka rezervovaný znak pro komponentovou hiearchii. Nicméně z tvého kusu kódu to vypadá, jako bys odkazy nenechal generovat Nette, ale generoval je ručně, což je rozhodně bad practice. Použij standardní generování na základě rout.
- smi
- Člen | 75
Majkl578 napsal(a):
Akcí se rozumí alfanumerický řetěžec začínající písmenem. Tohle omezení je nejspíš kvůli action metodám v presenteru. Zároveň v tvém případě je pomlčka rezervovaný znak pro komponentovou hiearchii. Nicméně z tvého kusu kódu to vypadá, jako bys odkazy nenechal generovat Nette, ale generoval je ručně, což je rozhodně bad practice. Použij standardní generování na základě rout.
Tady ten html kód nebyl příliš podstatný, protože se to chová stejně, šlo o princip.
Přes routy se to samozřejmě udelat dát (také jsem to tak udělal), jen mi to trochu rve srdce – 20 rout by se možná dalo nahradit jednou s nějakým „namakanějším“ pravidlem.
- Pavel Macháň
- Člen | 282
smi napsal(a):
Majkl578 napsal(a):
Tady ten html kód nebyl příliš podstatný, protože se to chová stejně, šlo o princip.
Přes routy se to samozřejmě udelat dát (také jsem to tak udělal), jen mi to trochu rve srdce – 20 rout by se možná dalo nahradit jednou s nějakým „namakanějším“ pravidlem.
Proč 20rout? Ukaž ty routy jak máš. Určitě to půjde jednodušeji.
Editoval EIFEL (6. 2. 2014 13:27)