Jak z presenteru dostat „laděnku“ při ajax request

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Václav Novotný
Člen | 13
+
0
-

Ahoj,
mám aplikaci postavenou na Nette + Angular. Když odesílám např. formulářová data http metodou POST do Api presenteru, tak mám problém dostat se k chybovým informacím, které generuje presenter při zpracování dat.

Zatím to řeším tak, že když presenter vrátí error, tak vypíšu do console data z response, což mi do console vloží celý zdrojový kód laděnky a v něm pak hledám popis problému a název souboru a řádek, kde se to podělalo.

Data z laděnky bych mohl javascriptem očistit, aby zůstal jen pro mě důležitý text, ale říkám si, že by bylo lepší, kdyby např. presenter nevykresloval laděnku, ale vrátil třeba json s chybovými údaji a nebo by i stačilo, kdyby se laděnka vykreslila a uložila do složky log, jak se děje v produkčním režimu.

Máte k tomu někdo nějaké vtipné (ve smyslu chytré) řešení?

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Myslím, že je to v roadmapě, nebo něco takového David minimálně plánoval… jinak jsem tohle neřešil, takže žádné (hezké) řešení bohužel nemám.

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Nette podporuje při AJAXu FireLogger, ačkoliv plnohodnotnou laděnku nenahrazuje…

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Oprav si ErrorPresenter a řekni jestli to pomohlo.

Václav Novotný
Člen | 13
+
0
-

Pardon za nečinnost. Otálel jsem s prověrkou návrhů na okamžik, kdy to bude zase akutní.

@Filip Procházka: jsem natvrdlý, takže tvoje řešení jsem asi správně nepochopil. Buď neumím správně zapojit ErrorPresenter do mého modulu aplikace (ApiModule), nebo neumím vydolovat info z JSONu a nebo mi to prostě nefunguje z jiné příčiny.

@Majkl578: toto řešení se mi líbí, namísto FireBug jsem ale použil Chrome Logger , který mi ale nic nelogoval při ajaxovém požadavku. FireBug jsem nezkoušel, páč s ním to mám momentálně komplikovanější, ale až zkusím, tak dám vědět.

Editoval Václav Novotný (16. 2. 2014 1:09)