Znovu dalsia Quick Start otazka :)

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
peterm
Člen | 10
+
0
-

Zdravim,

isiel som si takto cez quick start. Blog appka. Precital po vytvorenie single page, do komentov este nesiel.
Pisanie sa darilo potial, pokial som neklikol na nazov postu a chcel som si otvorit single post. Tam nevysla ani ladenka, ani nic, len cisty skaredy drzi „The requested URL /nette-blog/www/post/show was not found on this server.“

Tak som isiel stylom copy/paste cely tutorial az po tie posty. Vysledok uplne rovnaky.

Linky su dobre: „http://127.0.0.1/nette-blog/www/post/show?postId=4“, vsetko nastavene, templates>Post>show.latte, vsetko vytvorene, …

Len sa neviem pohnut. Skusal som pozerat aj to routovanie, ale nic mi nenapadlo a na GITe neni v bootstrape tiez ine routovanie, ako to co mam ja.

Viete mi niekto poradit, ze ako s tym pohnut?

Linka:

<h2><a n:href="Post:show $post->id">{$post->title}</a></h2>

PostPresenter.php

<?php
namespace App;

use Nette,
	Model;

class PostPresenter extends BasePresenter
{
    /** @var Nette\Database\Context */
    private $database;

public function __construct(Nette\Database\Context $database)
    {
        $this->database = $database;
    }

public function renderShow($postId)
	{
	    $post = $this->database->table('posts')->get($postId);
	    if (!$post) {
	        $this->error('Post not found');
	    }

$this->template->post = $post;
	}
}

Rad by som to dokoncil, ale ked nejde zobrazit single post, tak sa moc nepohnem.

Dakujem za kazdu radu. A EN tutorial vyzera uplne rovnako, to som uz nasiel na fore odkazy, ze ten by mal byt v lepsom stave.

Nette verzia aktualna, install cez composer.

Majte sa

toka
Člen | 253
+
0
-

A funguje ti mod_rewrite?

peterm
Člen | 10
+
0
-

Zdravim,

no bol to ten mod_rewrite. Sorry, to mi vobec nenapadlo, a pritom takova blbost, co? :)

Dakujem

peterm
Člen | 10
+
0
-

No musim to znovu otvorit.

To ze som to rozbehol, bolo na win cez wamp. Zapol som mod_rewrite a islo to.
Teraz som na ubuntu, zbehol som ten checker, vypisal ze vsetko ok a „Congratulations! Server configuration meets the minimum requirements for Nette Framework.“

A stale nic. „The requested URL /blog/www/post/show was not found on this server.“

Takze to bude asi nejake zazracne nastavenie u mna.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

myslím že mod_rewrite nepatrí do minimum requirements for Nette Framework, určite vraví checker že je mod_rewrite zapnutý?

peterm
Člen | 10
+
0
-

No vsetko mam zelene okrem „Memcache extension“, „.htaccess file protection“ a „Bundled GD extension“.

mod_rewrite je zapnuty.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Problém s .htaccess file protection môže znamenať aj to, že celý .htaccess je ignorovaný, čiže aj nastavenie mod_rewrite ktoré je v ňom. Povoľ prepisovanie nastavení pomocou .htaccess súborov a malo by ti to fungovať.

peterm
Člen | 10
+
0
-

Vygooglil som teda ten .htaccess file protection (lebo v tom sa moc nevyznam), zmenil AllowOverride None na AllowOverride All a uz to frci.

Dakujem ;)

peterm
Člen | 10
+
0
-

A tak nie, htaccess stale svieti v checkeri. Ale hlavne ze to ide :) Na hostingu som skusal, tam to ide, tak cista paradicka. Chcel som to mat hlavne lokalne kvoli uceniu.

Tak dakujem za pomoc, frcat to frci. Idem luskat dalsie tutorialy.

Majte sa