Znovu dalsia Quick Start otazka :)

peterm
Člen | 10
+
0
-

Zdravim,

isiel som si takto cez quick start. Blog appka. Precital po vytvorenie single page, do komentov este nesiel.
Pisanie sa darilo potial, pokial som neklikol na nazov postu a chcel som si otvorit single post. Tam nevysla ani ladenka, ani nic, len cisty skaredy drzi „The requested URL /nette-blog/www/post/show was not found on this server.“

Tak som isiel stylom copy/paste cely tutorial az po tie posty. Vysledok uplne rovnaky.

Linky su dobre: „http://127.0.0.1/nette-blog/www/post/show?postId=4“, vsetko nastavene, templates>Post>show.latte, vsetko vytvorene, …

Len sa neviem pohnut. Skusal som pozerat aj to routovanie, ale nic mi nenapadlo a na GITe neni v bootstrape tiez ine routovanie, ako to co mam ja.

Viete mi niekto poradit, ze ako s tym pohnut?

Linka:

<h2><a n:href="Post:show $post->id">{$post->title}</a></h2>

PostPresenter.php

<?php
namespace App;

use Nette,
	Model;

class PostPresenter extends BasePresenter
{
    /** @var Nette\Database\Context */
    private $database;

public function __construct(Nette\Database\Context $database)
    {
        $this->database = $database;
    }

public function renderShow($postId)
	{
	    $post = $this->database->table('posts')->get($postId);
	    if (!$post) {
	        $this->error('Post not found');
	    }

$this->template->post = $post;
	}
}

Rad by som to dokoncil, ale ked nejde zobrazit single post, tak sa moc nepohnem.

Dakujem za kazdu radu. A EN tutorial vyzera uplne rovnako, to som uz nasiel na fore odkazy, ze ten by mal byt v lepsom stave.

Nette verzia aktualna, install cez composer.

Majte sa

toka
Člen | 253
+
0
-

A funguje ti mod_rewrite?

peterm
Člen | 10
+
0
-

Zdravim,

no bol to ten mod_rewrite. Sorry, to mi vobec nenapadlo, a pritom takova blbost, co? :)

Dakujem

peterm
Člen | 10
+
0
-

No musim to znovu otvorit.

To ze som to rozbehol, bolo na win cez wamp. Zapol som mod_rewrite a islo to.
Teraz som na ubuntu, zbehol som ten checker, vypisal ze vsetko ok a „Congratulations! Server configuration meets the minimum requirements for Nette Framework.“

A stale nic. „The requested URL /blog/www/post/show was not found on this server.“

Takze to bude asi nejake zazracne nastavenie u mna.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

myslím že mod_rewrite nepatrí do minimum requirements for Nette Framework, určite vraví checker že je mod_rewrite zapnutý?

peterm
Člen | 10
+
0
-

No vsetko mam zelene okrem „Memcache extension“, „.htaccess file protection“ a „Bundled GD extension“.

mod_rewrite je zapnuty.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Problém s .htaccess file protection môže znamenať aj to, že celý .htaccess je ignorovaný, čiže aj nastavenie mod_rewrite ktoré je v ňom. Povoľ prepisovanie nastavení pomocou .htaccess súborov a malo by ti to fungovať.

peterm
Člen | 10
+
0
-

Vygooglil som teda ten .htaccess file protection (lebo v tom sa moc nevyznam), zmenil AllowOverride None na AllowOverride All a uz to frci.

Dakujem ;)

peterm
Člen | 10
+
0
-

A tak nie, htaccess stale svieti v checkeri. Ale hlavne ze to ide :) Na hostingu som skusal, tam to ide, tak cista paradicka. Chcel som to mat hlavne lokalne kvoli uceniu.

Tak dakujem za pomoc, frcat to frci. Idem luskat dalsie tutorialy.

Majte sa

RSS tématu Téma zavřeno