Live Validace u Nette 2.1

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
vymak
Člen | 92
+
0
-

Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, je už někde k dispozici live validace netteForms.js pro nové Nette 2.1? Hledal jsem tak různě po fóru i na stránkách s doplňky, ale nic jsem nenašel. Jestli jsem to přehlédl tak se dopředu omlouvám :)

jiri.pudil
Nette Blogger | 1032
+
0
-

Ano, skript je dodávaný s frameworkem, ve složce client-side.

vymak
Člen | 92
+
0
-

Díky za odpověď, ale tohle řešení jsem již rozchodil. Měl jsem spíše na mysli, že dříve když byl údaj vyplněný špatně tak se přímo u daného políčka zobrazila varovná hláška bez toho aníž by uživatel musel kliknout na potvrzující tlačítko u formuláře.

viz. https://componette.org/search/?…

Mesiah
Člen | 240
+
0
-

Klikem na tlačítko, nebo ztrátou focusu? Na jedné přednášce o UX formulářů se David rozpovídal o live validacích a vypadlo z něj, že nedoporučuje/nemá rád když se validace provádí po keyPress; tím chci říct, jestli to není záměr… :)

vymak
Člen | 92
+
0
-

Má to něco do sebe co jsi napsal :) U toho odkazu co jsem posílal to bylo myslím validováno až po ztátě focusu, ale ruku do ohně bych za to teda nedal, nějak si to nemůžu vybavit :(

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Script netteForms.js dodávaný přímo s frameworkem zajišťuje jen validaci po odeslání formuláře (resp. nedovolí odeslat, pokud není validní v podle základnich pravidel – uživatelskou validaci to nekontroluje). Aspoň jestli se v Nette 2.1 něco nezměnilo.

Live validace součástí Nette nikdy nebyla, na to jsou možná doplňky. (Zkus se pozajímat o script od Vojty Dobeše, ten myslím netteForms nahrazuje a rozšiřuje jej o spoustu dalších fičur.)