Nette – odosielanie sprav z gmailu problem
- Pavel Macháň
- Člen | 282
Takeshi napsal(a):
Zdravim,
mam maly-velky problem. Raz som ho uz spomenul, no nevyriesil sa. Mam vytvoreny formuar a jeho obsah odosielam ako email. No ked mam ako
<?php ->setTo('gmail') ?>
… gmail, tak mi sprava nepride, ked ako setFrom zadam takisto gmailovu adresu
doufám, že tam nemáš jen „gmail“ ale cokoliv@gmail.com … takhle to vypadá jako kdybys to měl přesně tak jak si to sem postnul :)
Editoval EIFEL (17. 1. 2014 15:09)
- jiri.pudil
- Nette Blogger | 1032
Nemohl bys příště nejdřív zareagovat ve svém starším vláknu, než založíš nové?
- Takeshi
- Člen | 596
EIFEL napsal(a):
Takeshi napsal(a):
Zdravim,
mam maly-velky problem. Raz som ho uz spomenul, no nevyriesil sa. Mam vytvoreny formuar a jeho obsah odosielam ako email. No ked mam ako
<?php ->setTo('gmail') ?>
… gmail, tak mi sprava nepride, ked ako setFrom zadam takisto gmailovu adresu
doufám, že tam nemáš jen „gmail“ ale cokoliv@gmail.com … takhle to vypadá jako kdybys to měl přesně tak jak si to sem postnul :)
Samozrejme, ze tam mam celu gmailovu adresu … som myslel, ze je to zrejme
- Takeshi
- Člen | 596
jiri.pudil napsal(a):
Nemohl bys příště nejdřív zareagovat ve svém starším vláknu, než založíš nové?
OK, ale teraz by som skor potreboval poradit k teme …
- Takeshi
- Člen | 596
Skippous napsal(a):
Předpokálám, že to nemáš ve spamu. Jinam než na gmail to chodí? Záleží taky na tom odkud a jak odesíláš. Třeba server může být na blacklistu..
Tak ked som zadaval moju osobnu emailovu adresu (nie gmail – domena.sk), tak mi to odoslalo bez problemov a len posielanie sprav z gmailu na gmail ma problem
Editoval Takeshi (17. 1. 2014 17:14)
- iNviNho
- Člen | 352
Nie je dôležité setTo, ale setFrom …
Niektoré webhostingy kvôli spamu kontrolujú hlavičky mailov a povolujú odosielať maily iba z adresy, ktorá bola zaregistrovanána na ich webhostingu.
Websupport mi dovoluje odosielať mail iba z info@ba-live.sk, lebo iba túto adresu mám zaregistrovanú v ich admine :)
- Takeshi
- Člen | 596
iNviNho napsal(a):
Nie je dôležité setTo, ale setFrom …
Niektoré webhostingy kvôli spamu kontrolujú hlavičky mailov a povolujú odosielať maily iba z adresy, ktorá bola zaregistrovanána na ich webhostingu.
Websupport mi dovoluje odosielať mail iba z info@ba-live.sk, lebo iba túto adresu mám zaregistrovanú v ich admine :)
Ja mam tiez domenu na websuporte … ale ked posielam z domena.sk (websupport) na gmail alebo opacne, tak nemam problem, ale akonahle sa posiela z gmail na gmail, je problem a sprava nepride
- iNviNho
- Člen | 352
Ved to som ti akurát napísal :O
Ak mi nerozumieš, napíš na websupporte do podpory, odpíšu ti to isté čo ja, ale možno zrozumitelnejšie … Odosielať pod nieco@gmail.com ti nepojde.
// webhosting čo mám na wedose mi umožnuje uvádzať setFrom hocikoho, lebo oni tieto hlavičky nekontroluju
Editoval iNviNho (18. 1. 2014 14:21)
- vvoody
- Člen | 910
cubic: To ide, samozrejme za predpokladu že sa použije gmail smtp účtu ktorý je uvedený vo from/to.
Takeshi: uvedom si že sa nemôžeš hrať na webového mailového klienta ktorý je schopný úspešne odoslať správu z akejkoľvek mailovej adresy s tým že sa na to použiješ vždy jeden a ten istý smtp účet. Každý odosielateľ mailu musí predsa použiť ten svoj smtp server ktorý mu jeho poskytovateľ e-mailovej schránky poskytol.
- Takeshi
- Člen | 596
Ahojte, obnovujem svoju otázku, lebo mi stále nie je jasná,
Ako sa to rieši, keď niekto vytvorí stránku v nette, vytvorí kontaktný
formulár nastaví addTo na gmailovu adresu a teraz chce niekto cez tento
formulár poslať správu a do kolonky email zadá taktiež g-mailovu adresu
..
Poraďťe prosím … (Problém: odosielanie z gmailu na gmail –
problém)
- OKweb
- Člen | 12
Takeshi napsal(a):
Ako sa to rieši, keď niekto vytvorí stránku v nette, vytvorí kontaktný formulár nastaví addTo na gmailovu adresu a teraz chce niekto cez tento formulár poslať správu a do kolonky email zadá taktiež g-mailovu adresu ..
Poraďťe prosím … (Problém: odosielanie z gmailu na gmail – problém)
Problémom je, že sa snažíš nastaviť ako odosielateľa gmail, ale e-mail neodosiela gmail, odosiela ho Tvoj web. A toto Tvoj webhosting nedovoľuje. Takže ja by som to vyriešil tak, že ako odosielateľa nastaviť svoju vlastnú adresu (či už funkčnú, alebo nejakú no-reply), ktorú vlastný webhosting bude akceptovať, a e-mailovú adresu človeka, ktorý kontaktný formulár odoslal, zadať do iného parametra hlavičky e-mailu, či do tela správy.
- Takeshi
- Člen | 596
OKweb napsal(a):
Takeshi napsal(a):
Ako sa to rieši, keď niekto vytvorí stránku v nette, vytvorí kontaktný formulár nastaví addTo na gmailovu adresu a teraz chce niekto cez tento formulár poslať správu a do kolonky email zadá taktiež g-mailovu adresu ..
Poraďťe prosím … (Problém: odosielanie z gmailu na gmail – problém)Problémom je, že sa snažíš nastaviť ako odosielateľa gmail, ale e-mail neodosiela gmail, odosiela ho Tvoj web. A toto Tvoj webhosting nedovoľuje. Takže ja by som to vyriešil tak, že ako odosielateľa nastaviť svoju vlastnú adresu (či už funkčnú, alebo nejakú no-reply), ktorú vlastný webhosting bude akceptovať, a e-mailovú adresu človeka, ktorý kontaktný formulár odoslal, zadať do iného parametra hlavičky e-mailu, či do tela správy.
OK, to znie rozumne, ale keď odosielam z gmailu na moj email na domene, tak to ide
- OKweb
- Člen | 12
Takeshi napsal(a):
OKweb napsal(a):
Takeshi napsal(a):
Poraďťe prosím … (Problém: odosielanie z gmailu na gmail – problém)Problémom je, že sa snažíš nastaviť ako odosielateľa gmail, ale e-mail neodosiela gmail, odosiela ho Tvoj web. A toto Tvoj webhosting nedovoľuje. Takže ja by som to vyriešil tak, že ako odosielateľa nastaviť svoju vlastnú adresu (či už funkčnú, alebo nejakú no-reply), ktorú vlastný webhosting bude akceptovať, a e-mailovú adresu človeka, ktorý kontaktný formulár odoslal, zadať do iného parametra hlavičky e-mailu, či do tela správy.
OK, to znie rozumne, ale keď odosielam z gmailu na moj email na domene, tak to ide
Tak zrejme Tvoj webhosting má podmienku, že odosielateľ alebo adresát musí byť na Tvojej doméne. To sa musíš už informovať presne u tej firmy, ako to v skutočnosti je. Ale ak je to tak, druhá možnosť je odosielateľa používať ľubovoľného a ako adresáta nastaviť adresu na Tvojej doméne. Z nej si môžeš potom nastaviť preposielanie správ hocikam, resp. gmail umožňuje nastaviť sťahovanie pošty z inej schránky.