Nette – odosielanie sprav z gmailu problem

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Takeshi
Člen | 596
+
0
-

Zdravim,

mam maly-velky problem. Raz som ho uz spomenul, no nevyriesil sa. Mam vytvoreny formuar a jeho obsah odosielam ako email. No ked mam ako

<?php
->setTo('gmail')
?>

… gmail, tak mi sprava nepride, ked ako setFrom zadam takisto gmailovu adresu

Pavel Macháň
Člen | 282
+
0
-

Takeshi napsal(a):

Zdravim,

mam maly-velky problem. Raz som ho uz spomenul, no nevyriesil sa. Mam vytvoreny formuar a jeho obsah odosielam ako email. No ked mam ako

<?php
->setTo('gmail')
?>

doufám, že tam nemáš jen „gmail“ ale cokoliv@gmail.com … takhle to vypadá jako kdybys to měl přesně tak jak si to sem postnul :)

Editoval EIFEL (17. 1. 2014 15:09)

jiri.pudil
Nette Blogger | 1032
+
0
-

Nemohl bys příště nejdřív zareagovat ve svém starším vláknu, než založíš nové?

Takeshi
Člen | 596
+
0
-

EIFEL napsal(a):

Takeshi napsal(a):

Zdravim,

<?php
->setTo('gmail')
?>

doufám, že tam nemáš jen „gmail“ ale cokoliv@gmail.com … takhle to vypadá jako kdybys to měl přesně tak jak si to sem postnul :)

Samozrejme, ze tam mam celu gmailovu adresu … som myslel, ze je to zrejme

Takeshi
Člen | 596
+
0
-

jiri.pudil napsal(a):

Nemohl bys příště nejdřív zareagovat ve svém starším vláknu, než založíš nové?

OK, ale teraz by som skor potreboval poradit k teme …

Skippous
Člen | 21
+
0
-

Předpokálám, že to nemáš ve spamu. Jinam než na gmail to chodí? Záleží taky na tom odkud a jak odesíláš. Třeba server může být na blacklistu..

Takeshi
Člen | 596
+
0
-

Skippous napsal(a):

Předpokálám, že to nemáš ve spamu. Jinam než na gmail to chodí? Záleží taky na tom odkud a jak odesíláš. Třeba server může být na blacklistu..

Tak ked som zadaval moju osobnu emailovu adresu (nie gmail – domena.sk), tak mi to odoslalo bez problemov a len posielanie sprav z gmailu na gmail ma problem

Editoval Takeshi (17. 1. 2014 17:14)

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

není žádoucí řešit jednu věc ve více vláknech

Takeshi
Člen | 596
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

není žádoucí řešit jednu věc ve více vláknech

Ako si to myslel? … ak myslis anglicku stranku nette fora, tak ked sa mi problem uz na druhy krat nedari riesit v ceskej casti, skusil som to dat do anglickeho fora … ale OK uz budem vediet

iNviNho
Člen | 352
+
0
-

Nie je dôležité setTo, ale setFrom …

Niektoré webhostingy kvôli spamu kontrolujú hlavičky mailov a povolujú odosielať maily iba z adresy, ktorá bola zaregistrovanána na ich webhostingu.

Websupport mi dovoluje odosielať mail iba z info@ba-live.sk, lebo iba túto adresu mám zaregistrovanú v ich admine :)

Takeshi
Člen | 596
+
0
-

iNviNho napsal(a):

Nie je dôležité setTo, ale setFrom …

Niektoré webhostingy kvôli spamu kontrolujú hlavičky mailov a povolujú odosielať maily iba z adresy, ktorá bola zaregistrovanána na ich webhostingu.

Websupport mi dovoluje odosielať mail iba z info@ba-live.sk, lebo iba túto adresu mám zaregistrovanú v ich admine :)

Ja mam tiez domenu na websuporte … ale ked posielam z domena.sk (websupport) na gmail alebo opacne, tak nemam problem, ale akonahle sa posiela z gmail na gmail, je problem a sprava nepride

iNviNho
Člen | 352
+
0
-

Ved to som ti akurát napísal :O

Ak mi nerozumieš, napíš na websupporte do podpory, odpíšu ti to isté čo ja, ale možno zrozumitelnejšie … Odosielať pod nieco@gmail.com ti nepojde.

// webhosting čo mám na wedose mi umožnuje uvádzať setFrom hocikoho, lebo oni tieto hlavičky nekontroluju

Editoval iNviNho (18. 1. 2014 14:21)

matopeto
Člen | 395
+
0
-

gmail samotny moze mat ochranu, ze ked sa niekto pokusa odoslat z gmail.com a nejde to cez ich server tak spravu odmietne.

cubic
Člen | 45
+
0
-

Pokud odesíláš zprávu ze stejného účtu (setFrom), jako máš nastaveného příjemce, tak na Gmailu nikdy nedojde, to je standardní chování..

vvoody
Člen | 910
+
0
-

cubic: To ide, samozrejme za predpokladu že sa použije gmail smtp účtu ktorý je uvedený vo from/to.

Takeshi: uvedom si že sa nemôžeš hrať na webového mailového klienta ktorý je schopný úspešne odoslať správu z akejkoľvek mailovej adresy s tým že sa na to použiješ vždy jeden a ten istý smtp účet. Každý odosielateľ mailu musí predsa použiť ten svoj smtp server ktorý mu jeho poskytovateľ e-mailovej schránky poskytol.

Takeshi
Člen | 596
+
0
-

Ahojte, obnovujem svoju otázku, lebo mi stále nie je jasná,

Ako sa to rieši, keď niekto vytvorí stránku v nette, vytvorí kontaktný formulár nastaví addTo na gmailovu adresu a teraz chce niekto cez tento formulár poslať správu a do kolonky email zadá taktiež g-mailovu adresu ..
Poraďťe prosím … (Problém: odosielanie z gmailu na gmail – problém)

OKweb
Člen | 12
+
0
-

Takeshi napsal(a):

Ako sa to rieši, keď niekto vytvorí stránku v nette, vytvorí kontaktný formulár nastaví addTo na gmailovu adresu a teraz chce niekto cez tento formulár poslať správu a do kolonky email zadá taktiež g-mailovu adresu ..

Problémom je, že sa snažíš nastaviť ako odosielateľa gmail, ale e-mail neodosiela gmail, odosiela ho Tvoj web. A toto Tvoj webhosting nedovoľuje. Takže ja by som to vyriešil tak, že ako odosielateľa nastaviť svoju vlastnú adresu (či už funkčnú, alebo nejakú no-reply), ktorú vlastný webhosting bude akceptovať, a e-mailovú adresu človeka, ktorý kontaktný formulár odoslal, zadať do iného parametra hlavičky e-mailu, či do tela správy.

Takeshi
Člen | 596
+
0
-

OKweb napsal(a):

Takeshi napsal(a):

Problémom je, že sa snažíš nastaviť ako odosielateľa gmail, ale e-mail neodosiela gmail, odosiela ho Tvoj web. A toto Tvoj webhosting nedovoľuje. Takže ja by som to vyriešil tak, že ako odosielateľa nastaviť svoju vlastnú adresu (či už funkčnú, alebo nejakú no-reply), ktorú vlastný webhosting bude akceptovať, a e-mailovú adresu človeka, ktorý kontaktný formulár odoslal, zadať do iného parametra hlavičky e-mailu, či do tela správy.

OK, to znie rozumne, ale keď odosielam z gmailu na moj email na domene, tak to ide

OKweb
Člen | 12
+
0
-

Takeshi napsal(a):

OKweb napsal(a):

Takeshi napsal(a):

OK, to znie rozumne, ale keď odosielam z gmailu na moj email na domene, tak to ide

Tak zrejme Tvoj webhosting má podmienku, že odosielateľ alebo adresát musí byť na Tvojej doméne. To sa musíš už informovať presne u tej firmy, ako to v skutočnosti je. Ale ak je to tak, druhá možnosť je odosielateľa používať ľubovoľného a ako adresáta nastaviť adresu na Tvojej doméne. Z nej si môžeš potom nastaviť preposielanie správ hocikam, resp. gmail umožňuje nastaviť sťahovanie pošty z inej schránky.

akadlec
Člen | 1326
+
+1
-

blbost.....ty neposíláš z gmailu na gmail (pokud nepoužíváš smtp gmailu) ale posíláš ze serveru na gmail. Problém může být v tom že gmail mail z tvého serveru zamítne jako spam.