Nový composer a autoload a extensions

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Provedl jsem update composeru a všech balíčků co mám a nette mě vyhazuje hlášku:

Found sections ‚xxx‘, ‚extensions‘ in configuration, but corresponding extensions are missing.

Setkal se tim už někdo? Došlo k nějaké majorzměně? Používám vše v @dev verzi.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Imho se ti kvůli nějakému doplňku omylem stáhlo Nette 2.0.

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Hej asi jo a nechápu proč. Když sem si to prvně sestavil cca před měsícem, tak sem měl normálně dev verzi nette 2.1 a když jsem teď dal composer update tak se to celé nějak rozbilo.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Asi sis stáhl doplněk který má závislost na Nette 2.0 a s 2.1 nefunguje. Zkus si do require dát Nette 2.1 (už je final) a pak composer update. To by ti mohlo prozradit kde je problém respektive proč se to snaží stahovat 2.0.

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

jj to už jsem zkusil a vyřešilo to, dal sem si tam @dev verzi. Ale je divné že jsem nic nepřidával neměnil, jen udělal composer update. Jediné co tam mám je nette, doctrine a kdyby rozšíření takže nechápu proč to přeskočilo na 2.0

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Protože se zřejmě stáhla nějaká kdyby komponenta ve stable verzi, která ale vyžaduje Nette 2.0. Tím "@dev" říkáš že chceš vývojovou verzi, ale neříkáš kterou, takže dev verze 2.0 větve tomu vyhovuje také.

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

No je to asi možné protože když jsem se pak díval na composer.json tak u nette tam byla verze 2.0.x což já jsem tam určo nedával tak asi nějaký jiný balíček. Přepsal sem to zpět na @dev a udělalo to korektně.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Žádný balíček ti nikdy nezmění tvůj composer.json. Jde o to že pokud ty máš v composer.json nette @dev + nějaký další balíček, ale tento balíček má require na nette 2.0.x, nainstaluje se 2.0.x, protože odpovídá oběma omezením.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Z toho důvodu bych mimochodem vždy, pokud je to možné, doporučoval neuvádět jenom @dev, ale doplnit i verzi. Aktuálně tedy např "nette/nette": "~2.2@dev".

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Tak jak pak vysvětlit že v composer.json se mi u nete objevilo „2.0.x“ ? když jsem ten projekt od začátku stavěl na 2.1× ? a určitě jsem do composeru 2.0 nedaval.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Evidentně dával, zkus git blame.

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Hele fakt ne ;) za to dám ruku do ohně, protože to by mě pak nefungovaly extensions. Git blame nepomůže protože toto nemám v repo.