Ajaxové zobrazení cizího obsahu
- Re4DeR
- Člen | 71
Ahoj, mám tabulku kde mám přehled udajů. A na každém řádku potřebuji načíst xml z cizího webu, vzít si z něj pár hodnot a zobrazit je. Problém je že načtení xml někdy trvá až 4 vteřiny, řádku v tabulce je zatím 10 a budou se rozrůstat a než se všechny xml načtou a zpracujou tak je přehled nepoužitelný.
Napadlo mě údaje ukládat do dtb a zobrazovat z ní, ale to mi přijde nepraktické, údaje se často aktualizují a potřebuju je opravdu jen zobrazovat na jednom míste, nic víc. Takže to jsem zavrhl.
Kešovat výsledek načtení toho xml by šlo, ale je mi jasné že se to bude přegenerovávat zrovna když budu nejmíň potřebovat takže to není úplně řešení.
Proto by se mi líbilo načíst přehled(tabulku), a nechat postupně
vykreslovat xmlka. Nevadí když se budou zobrazovat postupně a dlouho, jde
o to aby byl přehled rychle použitelný (tady bych to nakombinoval
i s keší asi). Bohužel to neumím udělat.
Jediný co mě napadlo je udělat speciální presenter ZobrazXML (ten by stahl
a zpracoval xml a vypsal potřebná data) a ten vložit jako iframe do přehledu
a nejak asynchroně ho načítat (to bych asi našel na netu a zvládl –
s javascriptem se moc nekamaradim). Ale nepřijde mi to moc šikovné.
Navedete mě prosím na nějaké lepší řešení?
- Jan Suchánek
- Člen | 404
@Re4DeR: A nelze pomocí http dotazu zjišťovat aktuální datum toho externího souboru? A případně je aktualizovat až když se změnili? A taky si dělat db s změnama, pro případné grafy?
Ja myslim že by to mělo jít z hlavičky a tedy tahat jen hlavičku, pokud to poskytovatel má? Kolik těch xml je, a mají nějaký kompletní co by si mohl tahat cronem 1× každý den?
Edit: a nebo pomocí ajaxu zjišťovat postupně s časovou prodlevou?
Editoval jenicek (30. 12. 2013 17:31)
- Jan Suchánek
- Člen | 404
Tak kdyz je to 5 polozek tak je to celkem malo dat ne?
Tahej to ajaxem az po vykresleni stranky. A neda se cist to xml primo ajaxem a aktualizovat u sebe jen kdyz jsou data jina?
- Re4DeR
- Člen | 71
nakonec jsem to udelal s tim presenterm a timhle
http://www.ravelrumba.com/…ing-iframes/