ERR_CONNECTION_RESET při přístupu k specifickým sloupcům

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
AuHau
Člen | 13
+
0
-

Ahojte,
tak po odladění poslední chyby (díky vvoody), mě hnedka začala obtěžovat další :(

Na jednou mi na některé stránce začalo vyskakovat hláška browseru „The connection was reset“ (Mozzila Firafox). Když nad tím teď přemýšlím, tak se mi zobrazovala od začátku, jenže to bylo vždycky po nějaký úpravě struktury DB, tak jsem si řikal, že je asi zapotřebí vymazat cache, tak jsem tak učinil a to to opravilo. Jenže teď už ani vymazání cache nefunguje, resp. ten problém se přesouvá cyklicky mezi dvěmi stránkami…
Vysledoval jsem, že se to vždycky týká dvou sloupců, který jsou vždycky získány přes ref(). Při odstranění těchto sloupců vše funguje jak má.
Co je však zajimavý, že k těmto sloupcům přistupuji i na jiných stránkách a tam neni žádný problém :( Z toho my jde hlava kolem…

Trochu jsem hledal na foru a bylo navrhováno se podívat do Apache logu, tak ho zde přikládám, každopádně mi to nic neřiká… Vám jo?

[Fri Dec 27 17:00:44 2013] [debug] mod_deflate.c(615): [client 127.0.0.1] Zlib: Compressed 98492 to 19068 : URL /index.php, referer: http://frmanager.dev/companies/show/1?callback-do=cache
[Fri Dec 27 17:00:47 2013] [debug] mod_deflate.c(615): [client 127.0.0.1] Zlib: Compressed 69726 to 18236 : URL /index.php, referer: http://frmanager.dev/reports/show/4
[Fri Dec 27 17:00:51 2013] [notice] child pid 23725 exit signal Segmentation fault (11)
[Fri Dec 27 17:00:51 2013] [notice] child pid 25852 exit signal Segmentation fault (11)

1. stránka, která dělá problém (problémový sloupec ‚title‘):

Šablona

{$report->ref('id_person')->title}

Presenter

public function renderShow($id) {
	// Vrací $db->table('t_reports')->get($id)
	$this->template->report = $this->repo->findById($id);
}

Databáze

CREATE TABLE t_reports
(
  id_report serial NOT NULL,
  uid integer NOT NULL,
  id_person integer NOT NULL,
  eid integer,
  id_state integer NOT NULL DEFAULT 0,
  date timestamp without time zone NOT NULL,
  content text,
  summary character varying NOT NULL,
  motivation character varying,
  cid integer NOT NULL,
  CONSTRAINT t_reports_pkey PRIMARY KEY (id_report),
  CONSTRAINT t_reports_cid_fkey FOREIGN KEY (cid)
      REFERENCES t_companies (cid) MATCH SIMPLE
      ON UPDATE NO ACTION ON DELETE NO ACTION,
  CONSTRAINT t_reports_eid_fkey FOREIGN KEY (eid)
      REFERENCES t_events (eid) MATCH SIMPLE
  CONSTRAINT t_reports_id_person_fkey FOREIGN KEY (id_person)
      REFERENCES t_contact_persons (id_person) MATCH SIMPLE
  CONSTRAINT t_reports_id_state_fkey FOREIGN KEY (id_state)
      REFERENCES c_state (id_state) MATCH SIMPLE
  CONSTRAINT t_reports_uid_fkey FOREIGN KEY (uid)
      REFERENCES t_users (uid) MATCH SIMPLE
      ON UPDATE NO ACTION ON DELETE NO ACTION
)

CREATE TABLE t_contact_persons
(
  sys_uid integer NOT NULL,
  sys_date timestamp without time zone NOT NULL DEFAULT now(),
  id_person serial NOT NULL,
  cid integer NOT NULL,
  name character varying NOT NULL,
  surname character varying NOT NULL,
  title character varying,
  email character varying,
  mobile_phone character varying,
  telephone character varying,
  division character varying,
  description text,
  CONSTRAINT t_contact_persons_pkey PRIMARY KEY (id_person),
  CONSTRAINT t_contact_persons_cid_fkey FOREIGN KEY (cid)
      REFERENCES t_companies (cid) MATCH SIMPLE
  CONSTRAINT t_contact_persons_sys_uid_fkey FOREIGN KEY (sys_uid)
      REFERENCES t_users (uid) MATCH SIMPLE
      ON UPDATE NO ACTION ON DELETE RESTRICT
)

Nemáte někdo nějakou páru, co by to mohlo způsobovat? Celý dnešek nad tím sedím a přemýšlím co s tím :(

Předem díky za jakoukoliv radu/pomoc/nakopnutí…

iNviNho
Člen | 352
+
0
-

Tvoj problém už v predchádzajúcom fore by bol lahko riešitelny, ale kedže používam nette database, tak ti vie menej ľudí pomocť … myslím si, že lepšie by bolo používať dibi, resp. original SQL a chápal by si hned kde máš problém …

AuHau
Člen | 13
+
0
-

Obávám se, že to neni zrovna rada kterou hledám :)
Právě tímto projektem co zrovna píšu, jsem si předsevzal, že se naučim nový technologie a techniky a když jsem už šel do toho Nette, tak jsem si řekl „když už tak už“ a začal to stavět nad NDB… A už to chci dotáhnout…

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

v error logu nette predpokladam nic neni, co? zkousel si to i na jinym stroji? zkusil bych aktualizovat php, mysql.. pripadne u php vypnout nejakou opcode cache

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

@AuHau: Segmentation fault smrdí bugem v PHP, možná v php-pdo. Jakou verzi PHP a Nette používáš?

AuHau
Člen | 13
+
0
-

Tak zkoušel jsem to i na jiném stroji (budoucí produkce) a taky to tam padlo, ikdyž na jiným erroru, ale to protože to jede zatím přes proxy…

Na localhostu mám:
PHP 5.4.9–4ubuntu2.3
Apache/2.2.22 (Ubuntu)
Nette Framework 2.1.0-RC4

Každopádně jsem z toho momentálně jelen… Řekl jsem si, že ten sloupec title (jedná se o tituly osoby) můžu oželit, jelikož deadline se blíží a tak jsem ho smazal. Všechno se díky tomu srovnalo… Potom co jste odpověděli, tak jsem si řekl, že ho zkusím zpětně přidat, jestli se ten Error vrátí a zatím nic… Prošel jsem celou aplikaci, zkoušel všechno možný, ale zatím nic.

Zkusím zítra dát vědět, jestli se to samo „vyléčilo“ dlouhodobě, či to funguje díky nějakým steroidům pouze teď :)

matopeto
Člen | 395
+
0
-
AuHau
Člen | 13
+
0
-

Nene tím to neni. Vyvíjím na Linuxu.

Každopádně potom co jsem vymazal a přidat ten sloupec, tak to zatím (ťuk, ťuk) se nevrátilo, tak uvidíme jestli to bude dlouhodobý řešení :D