Přechod PHP 5.3 na PHP 5.5
- marau
- Člen | 50
Zdravím,
po dleší dobé jsem se odhodlal k převodu svých aplikací na novou verzi PHP 5.5 (php 5.4 jsem z důvodu mně neatraktivních změn přeskočil a počkal si až na operátor yield). Chtěl jsem se zeptat, jak vy konkrétně řešíte tyto migrace? Já jsem postupoval následovně:
- Přečetl kompletní changelogy nových verzí
- Opravil zpětně nekompatibilní konstrukce (bohužel pouze přes procházení zdrojáku regulárními výrazy)
- Stáhl a nainstaloval aktuální verze open source knihoven (htmlpurify, mPDF, PHPExcel atd …)
- Nainstaloval Apache 2.4 vedle aktuální 2.2 a do nové verze namapoval PHP 5.5
- Spustil testy pod PHP 5.3 i PHP 5.5
- Provedl deployment upravených souborů na produkční server
- Spustil testy pod PHP 5.3 na produkčním serveru
Mno a teď už (asi) chybí pouze kompilace nových verzí apache a php na produkčním serveru a modlit se, že to nějak poběží. Mno a k tomu modlení víceméně padá i má otázka – zapomněl jsem na něco? Jde něco udělat lépe? Jak testujete upravené aplikace na nových serverech (nemyslím tím dev server – zde jsem samozřejmě otestoval, ale opravdu produkční server, kde i malá chybka způsobí velké divadlo :)
Díky
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Jdi do toho rovnýma nohama, drobnosti fixneš za běhu :) Při aktualizaci z 5.3 na 5.5 jsem vůbec nic neměnil a všechno fungovalo, asi používám kvalitní knihovny :)
- marau
- Člen | 50
Mno, vyřešil jsem hlavně hromady preg_replace s modifikátorem /e v několika externích knihovnách, jeden špatně zděděný konstruktor, několik array to string konverzí a pár závislostí na sqllite, hlavně v session handlerech. Takže zase tak málo toho nebylo :)
Mimochodem, jaký používáte session handler? Podpora pro sqllite3 zatím není, do memcache se mi ukládat nechce a soubory nepřichází v úvahu.
Update první várky menších projektů provedu dnes, nechám chvilku běžet a pak začnu s většími :)