TabControl – chyba componentu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
ricky4854
Člen | 5
+
0
-

Zdravim,
pokúšal som sa naimplementovať TabControl do môjho projektu, ale hlási mi vždy jednu chybu:
Undefined variable: component, obrázok pre bližšie info je tu.

Pritom ju vytváram v Presenteri

function createComponentTabs($name)
{
        $tc = new TabControl( $this, $name );
        $tc->mode = TabControl::MODE_LAZY;
	...
	}

a volám v šablóne pomocou {widget tabs}

Neviem kde robím chybu, skúšal som aj zavináče, ale tú chybu proste nechápem… Ak ešte treba nejaké info dopísať tak napíšte, zatiaľ ďakujem za rady

Nette verzia: 2.0.12

Oli
Člen | 1215
+
0
-

CreateComponentTabs musi mit na konci return $tc; a v sablone to volej jako {control tabs}.

ricky4854
Člen | 5
+
0
-

Oli napsal(a):

CreateComponentTabs musi mit na konci return $tc; a v sablone to volej jako {control tabs}.

Už som skúšal aj {control tabs}, hlási to rovnakú chybu… Ten return tam mám, len som skript skrátil

ricky4854
Člen | 5
+
0
-

Fakt nikto mi s tým nevie ešte poradiť?

SendiMyrkr
Člen | 30
+
0
-

To je ale chyba v šabloně tý componenty, v její render metodě nemáš

$this->template->component = //co v ní má být

//edit
pokud tam chceš použít metodu tý komponenty, tak muší volat $control->generateSelectLink(…)

Editoval SendiMyrkr (14. 12. 2013 19:07)

ricky4854
Člen | 5
+
0
-

Vďaka za rady, už to funguje

ricky4854
Člen | 5
+
0
-

Tak opäť sem musím napísať, ono mi to funguje na starej verzii, ale v novej 2.0.12 sa tej chyby stále neviem zbaviť.

SendiMyrkr, mohol by si mi trochu lepšie vysvetliť ten postup? Veľmi som tomu nepochopil :/

Celý TabControl funguje len na starej verzii, zatiaľ som ešte nenašiel ani jeden príklad v novej… Našiel by sa nejaký Nette Guru, ktorý by sa pozrel na kompatibilitu s Nette 2 ?

Editoval ricky4854 (16. 12. 2013 10:38)