Nette\Database\Table\ActiveRow::ref() shazuje Apache při zapnuté cache
- Majko
- Člen | 11
Ahoj,
narazil jsem na zvláštní bug – dokázal by mi někdo poradit, jak ho vyřešit?
Mám tento kousek kódu:
<div class="user-comment">
<small>{$comment->date|date:"j.n H:i"}</small><a n:href="finduser id,$comment->author">{$comment->ref('users','author')->firstname}</a> {$comment->text}
</div>
Pokud vlezu na stránku, kde je template s tímto kouskem, Apache rovnou spadne. Žádná exception, v error.logu nic, zkrátka si to jen spadne. Po odstranění části, kde používám ref() všechno začne fungovat a stránka se vykreslí:
<div class="user-comment">
<small>{$comment->date|date:"j.n H:i"}</small><a n:href="finduser id,$comment->author"></a> {$comment->text}
</div>
Pokud nechám původní kousek kódu s ref() a vypnu cache, tak se stránka vykreslí taky. Teď nastává ta chvíle kdy potřebuju poradit, kde hledat problém – v cache nebo v Nette\Database? Nic jiného problém nedělá, jen ref().
Díky :)
PHP 5.4.14; Apache/2.4.4 (Win32) PHP/5.4.14; Nette Framework 2.0.12 (released on 2013-08-08)
Editoval Majko (9. 12. 2013 17:52)
- Majko
- Člen | 11
Majkl578 napsal(a):
Nemáš zapnutou nějakou opcode cache nebo něco podobného? V logu apache nějaká zajímavá informace není?
Po pádu Apache se v error.log zjeví jen toto, nepředpokládám však, že nám to pomůže. Zkoušel jsem exit code googlit – neúspěšně.
[Mon Dec 09 17:38:35.732231 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 2052:tid 192] AH00428: Parent: child process 5340 exited with status 3221225477 -- Restarting.
Upřímně – o žádné jiné cache nevím. Doufám, že EasyPHP nic takovýho v sobě nemá, je to čistá instalace, nemám tam žádné addony.
- romiix.org
- Člen | 343
Problém potvrdzujem. Mne sa to dialo na Ubuntu. Problém som nehlásil, lebo som ho nebol schopný cielene zreprodukovať – objavoval sa iba občas – náhodne.
Riešil som to manuálnym premazaním cache. Následne som sa snažil pomeniť „niečo“ okolo mpm modulu apache. Teraz som sa s tým dlhší čas nestretol.
- jiri.pudil
- Nette Blogger | 1034
Zkoušel jsem exit code googlit – neúspěšně.
Já jsem teda googlil úspěšně. V tomhle vlákně na StackOverflow se píše, že
3221225477
je Windows-talk pro segfault. Čiže to bude zřejmě
bug v MPM modulu.
- johnygemityg
- Člen | 30
Potýkám se nejspíše stím samým https://forum.nette.org/…ni-error-500. vyřešili jste to nějak ?