Internal Server Error při procházení webu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
maros
Člen | 16
+
0
-

Zdravím, nahrál jsem web z localhostu na server od gigaserver.cz a na webu se mi začala ukazovat chyba Internal Server Error. Divné je, že úvodní strana funguje, ale pokud chci jít na jiné stránky na webu, tak to zahlásí tuto chybu, nejspíše bude chyba v .htaccess, ale nepodařilo se mi ji odhalit.

# Apache configuration file (see httpd.apache.org/docs/current/mod/quickreference.html)

# disable directory listing
# Options -Indexes

# enable cool URL
<IfModule mod_rewrite.c>
	RewriteEngine On
	# RewriteBase /

# prevents files starting with dot to be viewed by browser
	RewriteRule /\.|^\. - [F]

# front controller
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
	RewriteRule !\.(pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar\.gz)$ index.php [L]
</IfModule>

# enable gzip compression
<IfModule mod_deflate.c>
	AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/xml text/css application/x-javascript text/javascript application/javascript application/json
</IfModule>
Oli
Člen | 1215
+
0
-

V produkčním režimu ti aplikace loguje errory do složky logs. Máš tam nějaký error?

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

A ta chyba je od Nette nebo od Apache?

Zkus odkomentovat RewriteBase, některé hostingy mají divnou konfiguraci.

maros
Člen | 16
+
0
-

logy mi to žádný nehází, vypadá to, jako by se vůbec nette nespustilo, ani laděňka se neukáže

Oli napsal(a):

V produkčním režimu ti aplikace loguje errory do složky logs. Máš tam nějaký error?

maros
Člen | 16
+
0
-

když to odkomentuju, tak mi zahlásí chybu gigaserver, že nemůže najít uvedenou cestu.

Majkl578 napsal(a):

A ta chyba je od Nette nebo od Apache?

Zkus odkomentovat RewriteBase, některé hostingy mají divnou konfiguraci.

maros
Člen | 16
+
0
-

nemáte s tímto někdo nějaké zkušenosti? Je chyba spíše na straně gigaserveru?

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Zkuste tam pustit Nette Requirements checker.

maros
Člen | 16
+
0
-

ten mi hlásí, že je .htaccess mod_rewrite vypnutý, přitom v souboru .htaccess by měl být zaplý. I jsem pročítal forum a narazil na stejný problém, že byl povolen v konfiguraci serveru AllowOverride Fileinfo, ale zde je normálně povolen. Jedná se o hosting od gigaserver.cz. Nemáte ještě nějakou radu prosím?

Editoval maros (13. 12. 2013 11:15)

iNviNho
Člen | 352
+
0
-

Mne na wedose to funguje takto

<?php
 Options -Indexes
?>

a napríklad na rainside ak mám zapnuté indexes tak mám internal server error

<?php
# Options -Indexes
?>

Ešte môže byť chyba s právami na zápis, skús v Total commanderi si kliknuť vlavo hore na Súbor → zmeniť atributy a nastaviť zložkám ako temp alebo log práva 777. Potom budeš vidieť log a budeme mudrejší

Editoval iNviNho (13. 12. 2013 12:32)

maros
Člen | 16
+
0
-

když odkomentuju Options – Indexes, tak mi to hází také chybu.
Práva mám nastavené na 777, ale žádné logy to nehodí.
Jako titulní strana webu se mi v pořádku načte, ale jakmile chci jít na stránku např. example.com/novinky/, tak mi to hodí právě chybu.

iNviNho napsal(a):

Mne na wedose to funguje takto

<?php
 Options -Indexes
?>

a napríklad na rainside ak mám zapnuté indexes tak mám internal server error

<?php
# Options -Indexes
?>

Ešte môže byť chyba s právami na zápis, skús v Total commanderi si kliknuť vlavo hore na Súbor → zmeniť atributy a nastaviť zložkám ako temp alebo log práva 777. Potom budeš vidieť log a budeme mudrejší

maros
Člen | 16
+
0
-

Tak už jsem našel chybu, stačilo napsat RewriteBase /www a už to funguje, díky za pomoc