Použití API v celém systému

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Ripper
Člen | 56
+
0
-

Zdravím všechny,

delší dobu se mi líbilo používání API, ale až teď jsem dostal chuť na to, to pořádně vyzkoušet. Našel jsem skvělý dodatek do Nette – drahak/Restful. Povedlo se mi to zprovozni, aplikace vše vypisuje tak jak má.

Ale nevím si rady s pár věcma. Vím, že se to dělá hlavně proto, aby když se rozhodnu udělat mobilní aplikaci, byla implementace jednoduší (opravte mě pokud se pletu), nebo pokud klient (zákazník) potřebuje data ze svého účtu nějakým způsobem dostat a zpracovávat někde jinde. Tomu všemu rozumím, ale mohu to API používat uvnitř své aplikace? Tedy v Nette aplikaci? Nevím jestli to není antipattern když budu ve vlastní aplikaci volat vlastní api, to je to co mi vrtá hlavou, nikde jsem o tom nenašel ani zmíňku, tak se chci ujistit. Případně jak pak nejlépe to své api volat.

Předem díky všem za odpovědi.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

@Ripper: API pro tvojí aplikaci obvykle představuje model. Komunikovat s RESTovým API (které komunikuje s modelem) místo přímo s modelem je sice teoreticky určitě možné, ale zbytečně si tím zkomplikuješ život a pochopitelně tak vytváříš nějaký výkonostní overhead.

Ripper
Člen | 56
+
0
-

Díky za odpověď :)