prodírám se tutorialem – debugger

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
karelb
Člen | 17
+
0
-

Zdravím,

prodírám se tutorialem (českým quickstartem, anglickým quickstartem a anglickým „book“, což nevím, jak moc se liší od „quickstart“ a jak se to obojí liší od českého quickstartu),

hlouposti v části „instalace“ jsem dal jako pull request na github, teď jsem pro změnu zaseklý u části „začínáme“ / „start“.

Měl by se mi při chybě objevit debugger, přitom se mi objevuje „error 500“. Co s tím? permissions 777 má jak temp, tak log, a chyba se správně vygenerovala jako „log/exception-2013–11–21–22–40–14–4eef25be160b2a7412a5b5b7054edd66.html“, a dokonce se k ní můžu dostat. Ale chybu pořád nevidím.

karelb
Člen | 17
+
0
-

Hm, možná je debugger vidět jenom při přístupu z localhostu? Skripty mám na serveru.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Debugger je vidět pouze v debug módu. Ten je ve výchozím stavu zapnutý na localhostu ale vypnutý na serveru. Samozřejmě to můžeš v bootstrapu povolit touto metodou. Lze i zapnout debug mode podmíněně pouze pro některé IP adresy.

Editoval enumag (21. 11. 2013 22:58)

karelb
Člen | 17
+
0
-

enumag wrote:

Debugger je vidět pouze v debug módu. Ten je ve výchozím stavu zapnutý na localhostu ale vypnutý na serveru. Samozřejmě to můžeš v bootstrapu povolit touto metodou. Lze i zapnout debug mode podmíněně pouze pro některé IP adresy.

Dík! Zkusim to. A tahle informace ve všech třech tutorialech chybí, tak jí tam dopíšu a hodim to jako pull request.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@karelb: Aktivní začátečník jako ty, který nedostatky v dokumentaci rovnou i opraví, nám tady hodně dlouho chyběl (dle mého názoru). Odhalí problémy v dokumentaci mnohem snadněji než vševědoucí guru. Jestli chceš přidej si mne na jabber (stejný jako můj e-mail), budu moci na dotazy odpovídat mnohem rychleji. ;-)

Editoval enumag (21. 11. 2013 23:04)

karelb
Člen | 17
+
0
-

No… já vidim, že na stejném github repozitáři jsou jiné pull requesty zaseklé už půl roku. Tak si nejsem jistý, jestli takové opravy k něčemu jsou. Ale zatím se budu snažit.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@karelb: Jeden z těch PR je WIP a zbylé dva jsou drobnosti takže bych řekl že nic vážného. Když se podíváš do zavřených pull requestů tak těch je mnohem více. Já sám push práva do toho repozitáře nemám, ale nemyslím že ti to tam bude viset dlouho.