Formulář a přidání položek přes další formulář
- unlimited
- Člen | 1
Zdravím,
s Nette a PHP teprve začínám, takže bude možná řešení jednoduché,
ale nic už mě nenapadá.
Pokouším se udělat formulář pro přidávání filmů do databáze, který
by měl být schopný k filmu zároveň přidat herce a režiséra, kteří už
jsou uloženi v databázi. Představa je taková, že by se po stisknutí
tlačítka „Přidat herce“ ve formuláři s údaji o filmu zobrazil
další formulář pro vyhledávání herců, z něj se přešlo na výsledky
hledání, kde by se u příslušného výsledku zvolilo, že má být přidán
a přešlo by se na původní formulář, ve kterém by už byl zobrazený.
Samostatné formuláře mám vytvořené, ale nevím, jak provést přechody mezi nimi tak, aby bylo možné se navrátit k původnímu formuláři s přidanými hodnotami.
Nemáte někdo nějaký tip, jak by se toto dalo řešit, popř. jedná se vůbec o vhodný přístup nebo se v takových situacích používá jiné řešení?
Díky za odpovědi
- petr.jirous
- Člen | 128
unlimited napsal(a):
Zdravím,
s Nette a PHP teprve začínám, takže bude možná řešení jednoduché, ale nic už mě nenapadá.
Pokouším se udělat formulář pro přidávání filmů do databáze, který by měl být schopný k filmu zároveň přidat herce a režiséra, kteří už jsou uloženi v databázi. Představa je taková, že by se po stisknutí tlačítka „Přidat herce“ ve formuláři s údaji o filmu zobrazil další formulář pro vyhledávání herců, z něj se přešlo na výsledky hledání, kde by se u příslušného výsledku zvolilo, že má být přidán a přešlo by se na původní formulář, ve kterém by už byl zobrazený.Samostatné formuláře mám vytvořené, ale nevím, jak provést přechody mezi nimi tak, aby bylo možné se navrátit k původnímu formuláři s přidanými hodnotami.
Nemáte někdo nějaký tip, jak by se toto dalo řešit, popř. jedná se vůbec o vhodný přístup nebo se v takových situacích používá jiné řešení?
Díky za odpovědi
a nestačil by na vybrání herce/režiséra obyčejný select? V případě herců ještě ve spojení s addDynamic()? "":https://componette.org/search/?…