composer Nette 2.1 + Dibi 2.1

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
matros66
Člen | 7
+
0
-

Ahoj, ako by som vytvoril vlastny projekt pomocí nette-sandbox baíčku v composeru ve verzi 2.1-dev a to nainstaloval pomocí Composeru Dibi, Nette.
Nieaky navod nato ake prikazy pouzit v composery co pripadne prepisat v composer.json a a ako pozmenit config pripadne bootstrap.
Uz s tym zabijam nieaky ten den budem rad za vase rady.

Matros66 :D

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

z hlavy takhle:

$ composer create-project nette/sandbox nazevProjektu dev-master
$ cd nazevProjektu
$ composer require dibi/dibi 2.1.x

Edit: Nový projekt vytvoříš z balíčku nette/sandbox. Ten má už závislost na své verzi Nette v sobě. Stačí tedy přidat Dibi. Jen pozor – dev verze Nette si stahuje i zbytečné testy a další vývojové soubory (protože není stable).

Editoval Šaman (17. 11. 2013 14:49)

matros66
Člen | 7
+
0
-

Dakujem pekne, skusal som to skoro rovnako s tym ze som si upravil composer.json a dal tam dibi, ale nesiel mi potom adminer takze toto mi urcite viac pomohlo. Ale este mam problem s configom ako to prepisat? Pripadne je potrebne prepisat aj bootstrap?

matros66
Člen | 7
+
0
-

skusal som ist uz aj podla tohto https://forum.nette.org/…ipojeni-dibi ale nedari sa :/

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Dibi 2.1 má Nette extension, takže do bootstrapu nemusíš dávat nic, jen do configu:

extensions:
    dibi: DibiNette21Extension

dibi:
    host: localhost
    username: foo
    password: xxx
    database: bar
    lazy: true
matros66
Člen | 7
+
0
-

Diky moc, si vlemi cennim. Strasne mi to pomohlo.