zruseni js validace a stylovani formulářových hlášek

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
spiider
Člen | 162
+
0
-

Ahoj, chtěl bych např. u logovacího formu udělat nějaké hezké formulářové chybovky, ale nevím jak moc na to…myslel jsem že bych vypnul u tohoto formu js validaci a pak nějak chybovky vystyloval…ale nevím jak tu js validaci vypnout a taky jak stylovat výjimky které mi vrací autheticator takto:

throw new Security\AuthenticationException('Chybně zadané heslo.', self::INVALID_CREDENTIAL);

takže text chybně zadané heslo bych chtěl mít např. v nějaké bublině vedle inputu…
Poradíte pls. jak tohoto docílit?

Díky

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Pro Nette 2.1 mám napsané velmi jednoduché extension, které umožní JS validaci vypnout z debug baru. Už jsem to ale delší dobu nepotřeboval takže nevím zda to funguje na aktuální verzi Nette.

Pokud jde o výjimku tak tu zachytíš a přetransformuješ na chybu formuláře.

spiider
Člen | 162
+
0
-

Diky, nevim jestli jsem vse udelal dobre, ale v debug baru zadne vypinani nevidim…nicmene bych potreboval vypnout js validaci vzdycky jenom u konkretniho formu, ale asi ne z debug baru jenom, ale primo v kodu…nevim teda jestli sem pochopil jak toto udelat…diky

enumag
Člen | 2118
+
0
-

To by mělo jít pomocí nějakého atributu (protože tak to dělá to moje extension), ale osobně mi dočasné vypínání v debug baru vyhovuje lépe.

spiider
Člen | 162
+
0
-

V debug baru jsem zadnou moznost vypnuti nenalezl…ale vypnul jsem js validaci na cele te strance kde to potrebuji tak, ze jsem proste nenalinkoval nette.forms.js jestli to tedy jinak nejde…

Jo a jeste jak si psal to odchyceni vyjimek do formu, tak ja pouzivam klasicky authenticator ze sandboxu a tam asi $form nepouziju k pridani erroru…nebo aspon mi to nejde :) Zkousel jsem si do authenticatoru poslat $form ale hlasi to „Declaration of Authenticator::authenticate() must be compatible with that of Nette\Security\IAuthenticator::authenticate()“

Editoval spiider (5. 11. 2013 9:03)