Problém aplikace po nahrání na Endoru

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
connor
Člen | 15
+
0
-

Zdravím,
zkouším vytvořit jednoduchou aplikaci v Nette, na localhostu funguje všechno bez problému, ale pokuď aplikaci nahraji na Endoru, tak mi vyskočí chyba Nette\MemberAccessException

Tohle mi vyhodí laděnka.

14:    ?>    <div class="span8">
15:        <h2>Inzeráty</h2>
16:    <?php $iterations = 0; foreach ($adverts as $advert): ?>
17:                <h4><?php echo Nette\Templating\Helpers::escapeHtml($advert->title, ENT_NOQUOTES) ?></h4>
18:                <p>
19:    <?php if ($advert->type == 0): ?>
20:                        <b>Nabídka</b>
21:    <?php else: ?>
22:                        <b>Poptávka</b>
23:    <?php endif ?>
24:                     v kategorii (<?php echo Nette\Templating\Helpers::escapeHtml($advert->category->category_id, ENT_NOQUOTES) ?>
25:    ) <b><?php echo Nette\Templating\Helpers::escapeHtml($advert->category->title, ENT_NOQUOTES) ?></b> od
26:                     <b><a href="<?php echo htmlSpecialChars($_control->link("Homepage:author", array($advert->id_user))) ?>
27:    "><?php echo Nette\Templating\Helpers::escapeHtml($advert->user->first_name, ENT_NOQUOTES) ?>
28:     <?php echo Nette\Templating\Helpers::escapeHtml($advert->user->last_name, ENT_NOQUOTES) ?></a></b>

Nevíte porosím Vás někdo, kde by mohla být chyba, když na localhostu to funguje, ale po nahrání na server ne?

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Verze Nette? Smazals cache?

connor
Člen | 15
+
0
-

2.0.12 stabilní, a ano, promazal a nepomohlo to.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Tak zkus lépe prostudovat laděnku a proměnné – možná je db na localhostu a na serveru jiná a ty s tím nepočítáš. Z toho kódu cos poslal nejde nic vyčíst, není ani zvýrazněný řádek a stejně by byl potřeba call stack (= celá laděnka).

connor
Člen | 15
+
0
-

http://inzerce.ondrejrehak.eu/www/ → Na Laděnku se můžete podívat přímo zde…

enumag
Člen | 2118
+
0
-

A čemu nerozumíš na chybové zprávě ‚Cannot read an undeclared column „category“.‘?

connor
Člen | 15
+
0
-

Rozumím tomu velmi dobře, čemu nerozumím je, proč to na localhostu nedělá. Je ale fakt, že jsem se nedíval na DB na Ednoře a na localhostu, myslím rozdíly v nastavení. Mám ale pocit, že za to nemůže DB.

EDIT: Moje chyba, už asi ívm kde je chyba :) Localhost používá InnoDB, zatím co Endora používá MyISAM.

Editoval connor (23. 10. 2013 16:39)