[2.0.12] Debug bar len pre urcitu domenu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
HappyFace
Člen | 162
+
0
-

Ahojte,

prosim neviete mi poradit ako zapnut/vypnut ladenku len pre urcitu domenu?

momentalne mam v baseprsenter-u

if($this->isDebugDeny())
{
	\Nette\Diagnostics\Debugger::$bar = FALSE;
}

lenze je to az v prezenteru do ktoreho vedie dllha cesta takze sa mi to nezda ako najlepsie a hlavne bezbecne riesenie.. ako by ste to riesili vy ?

1. ako default bude ladenka vypnuta
  2. na zaklade domeny/parametru sa zapne

viem ze to ide riadit cez IP-cky ale kedze je casto clovek na cestach tak nieje to naj riesenie,cez VPN-ku je to nepohodlne.

thunderbuff
Člen | 164
+
0
-

Hned v bootstrapu můžeš udělat něco takového:

<?php

\Nette\Diagnostics\Debugger::$bar = ($_SERVER['HTTP_HOST'] === 'xxx') ? true : false;

?>
Šaman
Člen | 2666
+
0
-

A je otázka, jestli chceš skutečně jen zapnout debugBar, nebo raději celý ladicí režim (kromě baru se jinak logují chyby, vyskakuje laděnka namísto ErrorPresenteru apod.)

Soubor bootstrap, komentáře jsou v originálním sandboxu anglicky

<?php
# Vytvoříme nový konfigurátor
$configurator = new Nette\Config\Configurator;

# Nastavíme ladicí a logovací funkce
//$configurator->setDebugMode(TRUE);  # <=================
$configurator->enableDebugger(__DIR__ . '/../log');
?>

Ten zvýrazněný zakomentovaný řádek bys měl mít i v originálním sandboxu/quickstartu a přepne tě do vývojového režimu se vším všudy, nejenom zapne debugBar.

HappyFace
Člen | 162
+
0
-

moc dakujem obom.
Ako pise Saman, ide mi o celkove vypnutie/zapnutie debugu.
cize som to nakobinoval od oboch :) a nasledne to v boot-u vypada takto:

$container = $configurator->setDebugMode(($options->debug->enable === FALSE && !\Hello\System\System::isProjectInMatches($options->debug->domain) ? FALSE : TRUE))
			->enableDebugger(\Hello\File\File::mkDir(ROOT_TEMP_PATH . DIRECTORY_SEPARATOR . 'log'))
			->addConfig(ROOT_APP_PATH . '/config/config.neon')
			->createContainer();
arron
Člen | 464
+
0
-

Osobně na takovéhle věci používám speciální cookie. Mám na to i hezký doplněk do FF a Chrome, který mi příslušné cookie přidá do requestu. Tak si můžu zapnout/vypnout debug režim kdy a kde se mi zlíbí. Nikno jiný to ale udělat nemůže, protože neví, jaké cookie a s jakou hodnotou má poslat. Automatickou detekci nepoužívám vůbec.

Editoval arron (20. 10. 2013 19:06)

HappyFace
Člen | 162
+
0
-

arron napsal(a):

Osobně na takovéhle věci používám speciální cookie. Mám na to i hezký doplněk do FF a Chrome, který mi příslušné cookie přidá do requestu. Tak si můžu zapnout/vypnout debug režim kdy a kde se mi zlíbí. Nikno jiný to ale udělat nemůže, protože neví, jaké cookie a s jakou hodnotou má poslat. Automatickou detekci nepoužívám vůbec.

velmi zaujimave riesenie, toto sa mi paci asi sa chytim tej myslienky a skusim na ten sposob nieco napisat si .. ale prezatial mi bude stacit aj to riesenie hore :) .. dakujem

RedDragon
Člen | 1
+
0
-

Ahoj,

ja pouzivam VPN zdarma a jsem dost spokojeny. Nemam s tim zadny problem, spise naopak. Mel bys to zkusit. Opravdu.

RD.

HappyFace
Člen | 162
+
0
-

RedDragon napsal(a):

Ahoj,

ja pouzivam VPN zdarma a jsem dost spokojeny. Nemam s tim zadny problem, spise naopak. Mel bys to zkusit. Opravdu.

RD.

VPN-ku pouzivam denno denne, bez toho by som si asi ani neskrtol na servery .. ale aj tak dakujem za dalsiu moznost ako nato .. nakoniec som to poriesil cez rozsirenie methody princim co bol spomenuty vyssie ale cistejsie napisany

arron
Člen | 464
+
0
-

HappyFace wrote:

velmi zaujimave riesenie, toto sa mi paci asi sa chytim tej myslienky a skusim na ten sposob nieco napisat si .. ale prezatial mi bude stacit aj to riesenie hore :) .. dakujem

Mám to implementované na někoilka projektech a dokonce jsem k tomu napsal i krátký článek, kde celé řešení představuji, leč pro zdrojak.cz to bylo příliš krátké, takže jsem to nakonec nikde nezveřejnil…

Celé dávám k dispozici na appdebug.lembacher.eu

V těch pluginech do prohlížečů jsou potenciálně nějaký bugy, jakože se ne vždycky správně změní ikonka, ale protože se psaním pluginů do prohlížečů vůbec nezabývám, tak pro mě bylo příliš obtížné to doladit. Ale mě osobně to zase tolik nevadí, tak jsem to pak už dál neřešil :-)

Editoval arron (31. 10. 2013 2:38)

HappyFace
Člen | 162
+
0
-

dakujem vo volnej chvilke si to rad prejdem a odskusam ;)