V debuger Bar nevidím Dibi resp. SQL

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
rossini
Člen | 26
+
0
-

Používám Tracy (pouze Tracy) na mém projektu a zároveň využívím Dibi. Kdysi mi debuger bar krásně zobrazoval dotazy do DB a časy atd. Teď se mi nedaří něco takového zobrazit. Je nějaký postup, jak do debuger dostat informace o Dibi?

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Zkus se podívat jak to dělá DibiExtension.

Šaman
Člen | 2668
+
0
-
  1. využij DibiExtension
  2. pokud bys z nějakého důvodu nemohl použít rozšíření, tak přidej řádek profiler: on do configu.
parameters:
	database:
		host: localhost
		username: root
		password:
		database: todolist
		profiler: on

services:
	- LeanMapper\Connection(%database%)

(V tomto případě LeanMapper\Connection dědí od DibiConnection, ale z určitých důvodů ho potřebuji, proto nemohu použít extenzi, která by mi vytvořila čistý DibiConnection.)

P.S. Jako parametr profileru můžeš použít skoro cokoliv se dá přetypovat na TRUE, takže klidně i profiler: TRUE, nebo profiler: YES, co se ti bude víc líbit.

Editoval Šaman (19. 10. 2013 2:38)

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@Šaman: Píše že používá jen dibi a Tracy, což znamená že Nette\DI zřejmě ne.

Šaman
Člen | 2668
+
0
-

Aha, nějak mi nedošlo co myslí tím „pouze Tracy“. Docela by mě zajímaly důvody proč nepoužít celé Nette?

Casper
Člen | 253
+
0
-

Když už to Šaman zmínil, doplním, že profiler může být v configu klidně pole a můžeš si nadefinovat jaké SQL má zachytávat, zda používat explain apod. Nikde jsem toto na fórech nenašel a přijde mi to poměrně užitečné. Lze to vyčíst z kódu DibiConnection.

database:
	profiler:
		run: true
		explain: false
		filter: DibiEvent::ALL
		file: "..."