Detail záznamu vypsané z databáze

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
.:M@rt!n:.
Člen | 201
+
0
-

Ahoj,
ve starší verzi nette jsem mel udělaný detail k akci. Teď bych chtěl udělat něco podobného v nové verzi. Bohužel se v tom docela ztrácím. Není nějaký malý návod jak to udělat? případně rada?

akci mám v jedné tabulce propojenou přes cizí klíč to tabulky s detailem

díky

Člen | 201
+
0
-

Nikdo neví? :(

jsvelta
Člen | 39
+
0
-

.:M@rt!n:. napsal(a):

Nikdo neví? :(

Možno ti len nitko nerozumie.

K akej akci myskíš detail?
Čo presne chceš? Skús jednoducho popísať problém.

Zhruba tuším, že ti ide o zobrazenie zoznamu akcií (z db) v tabulke s prechodom na detail akcie.
Aspoň tak som to pochopil.

Člen | 201
+
0
-

Mám dvě tabulky v db: Detail a Projekt. Na stránkách si vypisuji z tabulky „Projekt“ všechny projekty které mám se stručným popisem. Při kliknutí na projekt bych potřeboval odkazovat na detail projektu (více popisu atd.) načítaný z tabulky Detail. Tabulky v db mám propojené cizím klíčem z tabulky Detail do tabulky Projekt. Kontrétně nevím jak mám zjistit požadované id projektu a zobrazit jeho detail.

jsvelta
Člen | 39
+
0
-

Mrkni na quickstart. Myslím, že sa tam dozvieš odpovede na všetky svoje otázky. Ak by si mal i napriek tomu problém to implementovať, tak sa znovu opýtaj na konkrétnu vec.

duke
Člen | 650
+
0
-

Požadované id projektu si musíš poslat jako parametr akce odkazem. Tzn. v šabloně pro výpis projektů budeš mít něco jako:

<a n:href="Detail: projectId => $project->id">{$project->title}</a>

… toto vede na DetailPresenter::actionDefault($projectId).

nebo:

<a n:href="Projects:detail projectId => $project->id">{$project->title}</a>

… toto vede na ProjectsPresenter::actionDetail($projectId).

Člen | 201
+
0
-

Díky to bude to, čím jsem potřeboval nakopnout. Zítra to zkusím dám do kupy.

EDIT: Tak to funguje tak jak má. Díky za nakopnutí.

Editoval .:M@rt!n:. (22. 10. 2013 9:09)