Nette Wiki / Sešit: vygenerování odkazu do textu
- Northys
- Člen | 29
Ahoj,
vytvářím se spolužáky menší „portál“ kam si budeme zapisovat místo
sešitů (zbytečný papír, máme rádi lesy :D). Problém je ale
s generováním adres na další články (resp. pojmy – keywords).
Příklad:
- syntaxe jede přes markdown
- je potřeba u klíčových slov (pojmů – např. co je to epika) vytvořit odkazy na jejich vysvětlení
- tzn. píšu si zápisek do webového sešitu a najednou narazím na pojem, tak napíšu nějaký kód, který jej charakterizuje. např. epika. Odešlu text a proženu jej přes MD abych získal HTML, problém je ale v tom jak při vypisování generovat odkaz na pojem epika? např. example.com/keywords/epika, je jasné, že můžu v PHP přepsat pojmy (keywords) na URL jak se říká „napevno“ jenže kdo ví, který den mně rupne v bedně a budu chtít jiný formát adresy. jak by jste to řešili vy? jde napsat nějaký kód do databáze který se pak v latte normálně zpracuje?
zjednodušeně – představte si vkládání odkazů na další články na wiki pomocí kódu :)
předem díky moc a omlouvám se, jestli jde o o stupidní otázku. mám teďka plný okno a nic mě nenapadá, je taky možné, že je to nemožné :-D
předem díky všem za případné reakce!
Editoval Northys (7. 10. 2013 21:08)
- enumag
- Člen | 2118
jde napsat nějaký kód do databáze který se pak v latte normálně zpracuje?
Teoreticky přes StringTemplate, ale není to dobrý nápad.
Řešil bych to asi tak že bych transformaci MD na HTML a nahrazování odkazů nedělal při ukládání ale až helperem při vypisování. Změnit tvar generovaných adres v tom helperu můžeš kdykoli.
Editoval enumag (7. 10. 2013 23:46)
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
@Northys: Proč nepoužít Texy! a nenakonfigurovat
ji tak aby podporovala např. zápis [kw:epika]
.